«Συμφωνεί και ο Καρλ Λιούις» με τον Τεντόγλου!

9

Πομάσκι: «Συμφωνεί και ο Καρλ Λιούις» με τον Τεντόγλου! – «Τι άλλο θέλουμε;»

Ένα σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει για τους αθλητές του μήκους. Πρόκειται για μια αλλαγή που εξετάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου..

Ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού πήρε ξανά την πρώτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου – με καλύτερο άλμα στα 8,22 μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ) – και έκανε απίθανες δηλώσεις («Ο αγώνας μου ήταν χάλια – Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός»!) πήρε σαφή για το θέμα της «κατάργησης» της βαλβίδας στο μήκος.

«Θα γίνει το αγώνισμα πολύ εύκολο και θα μπορεί να το κάνουν όλοι. Έχω χαλάσει πολλά χρόνια προπόνησης για να δουλέψω την τεχνική μου και την ακρίβεια μου. Το άλμα είναι εύκολο, η ακρίβεια είναι το δύσκολο». Ο Μίλτος Τεντόγλου είπε, επίσης, πως αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα κάνει τριπλούν.

 

Τις σχετικές δηλώσεις του Τεντόγλου, για το θέμα, στη μικτή ζώνη προώθησε σε ανάρτηση του ο θρύλος του αγωνίσματος και του στίβου, Καρλ Λιούις, γράφοντας:

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».

 

 

«Η ομορφιά του μήκους είναι η δυσκολία της βαλβίδας.Είναι το πιο δύσκολο σκέλος είναι αυτό αυτή η ακρίβεια που απαιτείται στο πάτημα του αθλητή. Αν το αφαιρέσεις αυτό χάνει το ενδιαφέρον του το αγώνισμα. Θα γίνει κάτι βαρετό, θα χάσει την αίγλη του. Διαφωνώ με την κατάργηση της βαλβίδας που επεξεργάζεται η παγκόσμια ομοσπονδία. Στο ποδόσφαιρο είχαν σκεφτεί το ίδιο πράγμα για το οφσάιντ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Θα φεύγει ένας με την μπάλα για να πετύχει πολύ πιο εύκολα γκολ, χωρίς παραμέτρους, χωρίς αγωνία. Το οφσάιντ είναι μια δυσκολία που δίνει έξτρα ομορφιά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ρωτούν τους αθλητές. Συμφωνεί και ο Καρλ Λιούις, όπως είδαμε! Τι άλλο θέλουμε;»

Πομάσκι: «Συμφωνεί και ο Καρλ Λιούις» με τον Τεντόγλου! – «Τι άλλο θέλουμε;»