Συνάντηση πραγματοποίησε η κα Κόρκα με καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο

227

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 30 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Κόρινθο, με τον πρόεδρο του τμήματος Αστέρη Χουλιάρα, τον επίκουρο καθηγητή Αντώνη Κλάψη,κύριο Παλαγιάννη και συναδέλφους τους, με σκοπό την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα την ΠΕ Κορινθίας. Ενημερώθηκε από τους καθηγητές για το επί επτά χρόνια πρόγραμμα διαλέξεων σε σχολεία, επιμελητήρια καθώς και σε φορείς.

Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο όσον αφορά,

– τις κτιριακές εγκαταστάσεις,

-την πρόσβαση στο χώρο του υπάρχοντος κτιρίου ο οποίος συμπίπτει με τον περιβάλλοντα χώρο έναρξης του έργου «Ανάπλαση της Μετρικής Γραμμής».

——————————————————————————————————

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του κέντρου πρόληψης Δίολκος κ Κώστα Κανέλου, στην παρουσίαση του Προέδρου ΟΚΑΝΑ όσον αφορά την πρόληψη από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Στη παρέμβασήτης καλωσορίζοντας τον συντοπίτη μας πρόεδρο κ Θανάση Θεοχάρη, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του δικτύου δομών για την αντιμετώπιση και θεραπεία εξάρτησης αλλά και πρόληψη.

ΗΠεριφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το ΕΣΠΑ ήδη με το πολυδύναμο κέντρο στη Τρίπολη αλλά και την κινητή μονάδα στέκεται αρωγός στις δομές, καθώς επίσης με την απαιτούμενη ενίσχυση σε ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες βοηθά ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός των κέντρων με συνεχείς παρεμβάσεις και ομιλίες κυρίως στα σχολεία και άλλους τομείς.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κος Τάσος Γκιολής καθώς και εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων και οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας.