Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης τι απάντησε στον Τσίπρα

31
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου
Προανήγγειλε τετραπλές εκλογές για νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή, τοπικά συντονιστικά και εκλογή προέδρου – Δριμεία επίθεση στα στελέχη που αποχώρησαν – Οι αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνοντας άμεσα το γάντι από τον Αλέξη Τσίπρα και ανοίγοντας το δρόμο για νέα προσφυγή στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε τετραπλές εκλογές, αφού η εκλογή προέδρου θα γίνει μαζί με τις εκλογές για τις νομαρχιακές, την κεντρική επιτροπή, τοπικά συντονιστικά.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε ότι δεν γίνεται να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και ζήτησε πίστωση χρόνου, ώστε να κριθεί σκληρά στις εθνικές εκλογές. Συνέχισε, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση, ενότητα και πρόεδρο που δεν θα αμφισβητείται- κάνοντας μάλιστα για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον του «όπως είχε γίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Παράλληλα,  έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές του, ότι «όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Διαβάστε επίσης

Η ίδρυση και η ιστορία της θρυλικής ΕΠΟΝ, στις 23 Φεβρουαρίου 1943 (βίντεο_

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Κάνοντας ονομαστική αναφορά στον προκάτοχό του απάντησε  στην κριτική για τη δημοσκοπική συρρίκνωση του κόμματος, λέγοντας ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ».

O κ. Κασσελάκης έκανε θετικές αναφορές στον προκάτοχό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον Ιδρυτή της Κυβερνώσας Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε δριμεία κριτική και στα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα χαρακτηρίζοντάς τα υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα που «κατέληξαν στα αζήτητα να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα».

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης τι απάντησε στον Τσίπρα

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς, είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».
Οπως εξελίχθηκε η ομιλία, ήταν φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης κράτησε τον βασικό κορμό του κειμένου που είχε προετοιμάσει, κάνοντας εκτενή αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ζητώντας ενότητα στο κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών και έθεσε το ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι πολλαπλές διεθνείς κρίσεις μεγεθύνονται και οξύνονται στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα αποτελέσματα 4,5 χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, η υπονόμευση του κράτους δικαίου». Αναφερόμενος, μάλιστα, στο ΕΣΥ έκανε ονομαστική αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη προκαλώντας το ακροατήριο που αντέδρασε με γιουχαϊσματα.

Ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε το «ελληνικό όνειρο» του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει:

– Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική

– Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό

– Ευημερία και πρόοδο για όλους

– Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, για να επιτευχθούν όλα αυτά «χρειαζόμαστε κι ένα κόμμα ανοιχτό, δυμοκρατικό, σύγχρονο» για να προσθέσει ότι «κάπου ανάμεσα στο 2019 και στο 2023 άκουσα την διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί το 2015 να κέρδισε τις εκλογές και να έγινε κυβέρνηση, αλλά δεν κέρδισε την εξουσία. Οι αρμοί της εξουσίας ήταν στα χέρια άλλων». Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να ξαναδούμε το κόμμα μας ως εργαλείο ουσιαστικής σχέσης με την κοινωνία και τους θεσμούς. Κανένας κομματικός μηχανισμός κλεισμένος στον εαυτό του, δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει».

πηγή-protothema.gr