Συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός-βίντεο

29

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

  • Ερωτηθείς σχετικά με τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού τόνισε:

«Να πούμε ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους αυτούς που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται.Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς έχει κάποιες αρμοδιότητες, δεν έχει τον βασικό συντονιστικό ρόλο, όπως όλοι γνωρίζετε, έχει κυρίως υποστηρικτικές δράσεις.Οιυποστηρικτικές δράσεις που έχει τοπική αυτοδιοίκηση προς την Πολιτική Προστασία ουσιαστικά είναι προληπτικές δράσεις, καθαρισμοί και ό,τι χρειάζεται σε επίπεδο προετοιμασίας προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις πυρκαγιές και τις φυσικές καταστροφές. Μπορούμε ότι πούμε ότιείναι κυρίως ενίσχυση σευλικοτεχνικές υποδομές. Αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι να βρούμε έναν τρόπο να ελέγχουμε ότι τα χρήματα και οι πόροι που δίνονται προς αυτήν την κατεύθυνσηπιάνουν τόπο».

  • Μιλώντας για τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε:

«Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ανάπτυξη. Χρειάζεται να γίνουν πολλές δράσεις προκειμένου να φέρουμε ανάπτυξη και νέες επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στους νόμους και στην προστασία του περιβάλλοντος. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο, το οποίο δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μέσα σε αυτά είναι χωροταξικός σχεδιασμός, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι υποδομές και ειδικότερα αυτές που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο σε κάθε επίπεδο: δημοτικό, επαρχιακό, εθνικό».

  • Αναφερόμενος ειδικά στους υδάτινους πόρους, ο Δημήτρης Πτωχός σημείωσε:

«Σημαντικές είναι και οι υποδομές που σχετίζονται με τη διαχείριση φυσικών πόρων όπως το νερό, που κατά την άποψή μου και την άποψη συνεργατών μου, θα είναι ένα από σημαντικότερα προβλήματα στο μέλλον.

Το πρόβλημα με το νερό κυρίως για αρδευτικούς λόγους είναι κάτι που πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά. Πρέπει να ενσωματώσουμε όσο γίνεται και νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους. Πρέπει να ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο μελετών σε όλες περιφερειακές ενότητες. Δεύτερον, να δημιουργηθούν τα κατάλληλα κανάλια και δίκτυα προκειμένου όλο αυτό το νερό να διοχετεύεται εκεί που πρέπει και θα πρέπει να μπούμε και σε δύο διαφορετικούς τεχνολογικούς τρόπους: το ένα είναι να ενσωματώσουμε περισσότερο συστήματα αφαλάτωσης που είναι ένα πλαίσιο το οποίο πρέπει να το δούμε κεντρικά, και το τελευταίο η καλύτερη αξιοποίηση των βιολογικών καθαρισμών έτσι ώστε το νερό που προκύπτει να μπορεί να αξιοποιείται και πάλι».

  • Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο της παράταξής του το όποιο κατατέθηκε δήλωσε:

«Όπως και οι πρόσφατες εκλογές έδωσαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία, που είναι πολύ πέρα από τους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους, έτσι και το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι πραγματικά υπερκομματικό. Αγγίζει κάθε παραγωγικό τομέα. Έχει μία γεωγραφική κατανομή ώστε να εκπροσωπούνται σχεδόν όλοι οι δήμοι της περιφέρειας Πελοποννήσου, προκείμενου να έχουν φωνή όλοι οι πολίτες και να μπορούν να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα και τις ανάγκες όλων».