Συνεχίζονται οι εγγραφές στο 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου λόγω κενών θέσεων

17
 Ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων, Τσάκωνας Ιωάννης ανακοινώνει τη συνέχιση των εγγραφών στο 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου, λόγω επιπλέον κενών θέσεων. Για τον λόγο αυτό όσοι γονείς έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και επιθυμούν την εγγραφή τους, είτε με voucher είτε χωρίς,  μπορούν να προσέλθουν στο 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) κατά την διάρκεια της λειτουργίας του για εγγραφή.

Σκοπός της δομής είναι η δημιουργική απασχόληση  των παιδιών ηλικίας 5 – 12 χρονών , εκτός του σχολικού  ωραρίου καθώς και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους , με ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα , η καλλιέργεια και η διερεύνηση των κλίσεων , των  δεξιοτήτων , η δημιουργικότητα και η  αυτοέκφραση των παιδιών μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων .

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :

Το χειμερινό πρόγραμμα θα είναι από τις 16.00 ως τις 20.00.

Και  το θερινό πρόγραμμα  που ξεκινάει με τη λήξη της σχολικής περιόδου , από τις 8.30 έως τις 12.30 .

 

 Περίοδος λειτουργίας:  Από Σεπτέμβριο 2024 έως Ιούλιο 2025.

Η  εγγραφή των παιδιών  στο  Κ.Δ.Α.Π  γίνεται είτε μέσω των voucher  του προγράμματος της  ΕΕΤΑΑ και του ΕΣΠΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2024 – 2025» είτε μέσω του Δήμου Κορινθίων.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή  των παιδιών :

  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (πρόσφατο εντός 6μηνου) που θα αναφέρεται το/τα παιδί/παιδιά.
  • AMKA των παιδιών για τα οποία υποβάλλεται αίτηση.
  • Ιατρικό Πιστοποιητικό Υγείας Παιδιού , το έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία και συμπληρώνεται από τον Παιδίατρο
  • Εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση έτους 2023 .
  • Εάν ο γονέας είναι μισθωτός Βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση της απασχόλησης, καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου  πρώτου τριμήνου του 2024 .
  • Εάν ο γονέας  είναι άνεργος  :

Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας  Δ.Υ.Π.Α (πρώην Ο.Α.Ε.Δ ) σε ισχύ ή ή  Αποδεικτικό Ανανέωσης Δελτίου Ανεργία ή  Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της ημερομηνίας της πρόσκλησης ή Βεβαίωση Επιδοτούμενης Ανεργίας .

 

Τα δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί από Δημόσιο Φορέα μπορούν να κατατεθούν και σε απλές φωτοτυπίες (Ν. 4250/2014). Τα λοιπά θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή σε  περίπτωση ξενόγλωσσων δικαιολογητικών απαιτείται φωτοαντίγραφο μετάφρασής τους .

ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ*

Εάν η ενδιαφερόμενος γονέας  ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα του  :

με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω  :

Αντίγραφο πιστοποίησης της Αναπηρίας σε ισχύ από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α) με διάρκεια ισχύος και ποσοστό Αναπηρίας ή ηλεκτρονική κάρτα Αναπηρίας μέσω του gov.wallet.

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς ή οι έχοντες την επιμέλεια των τέκνων.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου  που βρίσκεται στην οδό  Κολοκοτρώνη 27 και Κολιάτσου (1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου ),  Κόρινθος από 16.00 – 20.00  

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα:

27410-21725   και   email :  kdap1korinthoy@yahoo.com  ,

Αρμόδιος υπάλληλος κα Πέρρα Ασημίνα.