ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: 27 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

71

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

27 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΏΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ  6ΜΗΝΏΝ 

– Χτύπησαν αντίθετες περιοχές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ για να διασπείρουν τις δυνάμεις

– Έβαλαν τις φωτιές μέσα στην δασική έκταση με τέτοια φορά ώστε να γιγαντωθεί και να κατευθυνθεί σε κατοικημένες περιοχές

– Χτύπησαν τις δύο εξόδους της Αττικής. Την Κινέττα και την Ραφήνα.

– Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ένταση και την φορά των ανέμων.

Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας μίλησε ευθέως για ημέρες του 2007. Εκεί συντελούν όλα τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αλλά κυρίως το πως, που και πότε εκδηλώθηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς. Όπως και η εκμετάλλευση των καιρικών συνθηκών οι οποίες ήταν γνωστές εδώ και ημέρες και συνέβαλαν τα μέγιστα στο καταστροφικό έργο.

 

 Εάν η πυροσβεστική δεν επενέβαινε άμεσα και δεν εκκένωνε υποχρεωτικά κάθε σπίτι που βρισκόταν στην ακτίνα της απειλής, τότε θα μιλάγαμε για δεκάδες νεκρούς όσον αφορά την Κινέττα. Στο Μάτι όμως που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εστία εμφανίστηκε στις επτά το απόγευμα και εξελίχθηκε σε πυρκαγιά 30 m ύψους μέσα σε ελάχιστο χρόνο, δυστυχώς μιλάμε για δεκάδες νεκρούς. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, μιλάμε για ανείπωτη τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από το εξωτερικό, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας έθεσε όλα τα μέσα του στρατού στην μάχη της κατάσβεσης. Τόσκας, Σκουρλέτης, Σπίρτζης και Πολάκης μαζί με την Δούρου βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων. Η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς υπάρχουν ακόμα ισχυροί άνεμοι και φυσικά τα πτητικά μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν.

ΧΑΡΤΗΣ Δείτε πως ξεκίνησε η φωτιά – κυριολεκτικά στο πουθενά η εστία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μπήκε μέσα στο πυκνό δάσος ώστε να γιγαντωθεί, και με την βοήθεια των ανέμων που οι εμπρηστές γνώριζαν εδώ και ημέρες την ένταση και την κατεύθυνση τους, έφτασε και έκοψε την μία έξοδο της Αττικής. Πάνω στην κατοικημένη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ