Τέτα Μπονάτσου : Για αποζημίωση-ενίσχυση των 800 ευρώ επιχειρήσεων και εργαζομένων

237

Τέτα Μπονάτσου για αποζημίωση-ενίσχυση των 800 ευρώ επιχειρήσεων και εργαζομένων Αποκλειστική συνέντευξη στην Πρώτη news Κορινθίας παραχώρησε η φοροτεχνικός-οικονομολόγος Τέτα Μπονάτσου με θέμα τις αποζημιώσεις-ενισχύσεις που παρέχει το κράτος στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους αυτών οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία του κορονοιού.

Ειδικότερα η κυρία Μπονάτσου επισήμανε :

1) Ανοιξε η πλατφόρμα στο ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή των απαραίτητων εντύπων προκειμένου να τύχουν της αποζημίωσης – ενίσχυσης των 800 ευρώ τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους εργαζόμενούς της που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ. Την αποζημίωση δικαιούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι. Για τους ΚΑΔ που συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή σας προκειμένου να συμπληρώσει την αίτηση και να επιβεβαιώσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

2) Μείωση επαγγελματικών μισθώσεων και πρώτης κατοικίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στον ιδιοκτήτη θα καταβάλλουν το 60% του ενοικίου. Για το υπόλοιπο 40% οι ιδιοκτήτες τυγχάνουν της ευκολίας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο έως και μετά από 4 μήνες. Αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

3) Στο Υπουργείο Εργασίας λειτουργεί επταμελής ομάδα Κεντρικής Διαχείρισης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ειδικού Μηχανισμού Στήριξης των Εργαζομένων. Εργο της είναι η Διαχείριση και η παρακολούθηση της ορθής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες πολίτες.

Θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις έως 31 Μαρτίου 2020 από τις επιχειρήσεις έτσι ώστε από 01 Απριλίου 2020 ο κάθε εργαζόμενος με τους δικούς του κωδικούς ΤΑΧΙS να αποδεχθεί την αναστολή εργασιών. Οι πληρωμές σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές θα γίνουν άμεσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ