«Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!» – Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στα Προπύλαια!

29

«Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!» – Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στα Προπύλαια!

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απαιτούν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, αντιπολεμικές κινήσεις και κοινωνικές & πολιτικές συλλογικότητες, μαζί με τις παλαιστινιακές οργανώσεις. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται ενόψει της Τετάρτης, 15 Μάη, που συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους.

Για τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μάη, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε ολονυκτία στο Λευκό Πύργο, μια δράση την οποία στηρίζουν δεκάδες εργατικά σωματεία και οργανώσεις. Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 20.00 το βράδυ στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό οργανώνονται επίσης, στις πανεπιστημιουπόλεις σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων. Επίσης, συγκέντρωση έξω από τα κτίρια της Φυσικομαθηματικής σχολής έκαναν στις 11 π.μ., οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο κάλεσμα των φοιτητ(ρι)ών τονίζεται:

«Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα – Παλαιστίνη – Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες “αυτοάμυνα” την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα “Υδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Εχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στον δρόμο, να φωνάξεις!», τονίζεται στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων, που απαιτούν άμεσα:

  • «Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Υδρα”.
  • Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!».

Όπως τονίζουν, “δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα”.

«Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!» – Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στα Προπύλαια!

Περηφάνια, γιατί το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Οι σημαίες της Παλαιστίνης κυματίζουν μέσα στις σχολές πολύ καιρό τώρα!

Γιατί το αίμα των παιδιών είναι κηλίδα που δε σβήνει! Γίνεται υπόσχεση ότι δε θα αφήσουμε τον λαό της Παλαιστίνης μόνο του!

Το δίκιο θα νικήσει τη βάρβαρη εγκληματική πολιτική τους!

Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό άφησαν οι φοιτητές που διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό στα Προπύλαια!

Με αυτή τη συγκλονιστική κίνηση τίμησαν τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και τους νεκρούς του!

Αιφνιδιαστική παρέμβαση του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Αιφνιδιαστική παρέμβαση του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ - «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από την πρεσβεία και φωνάζουν δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

 

Παρέμβαση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, πραγματοποιεί το ΚΚΕ.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από την πρεσβεία και φωνάζουν δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!

 

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση

Τα πανό είναι γραμμένα στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη (Free Palestine) καμία «Kαμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ » («No support to the murderous state of Israel»).

Λίγη ώρα μετά στο σημείο εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

 

 

Πηγή: 902.gr /infolibre.gr  imerodromos