ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΦΩΤΟ

1679

Όπως έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ:«Από την Πέμπτη 1η Ιουνίου και για διάστημα τεσσάρων μηνών η Διώρυγα της Κορίνθου θα είναι διαθέσιμη και πάλι για την ναυτιλία. Όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός η δεύτερη και τελευταία φάση των έργων θα διακοπεί κατά τους θερινούς μήνες ώστε να εξυπηρετηθούν οι διελεύσεις της καλοκαιρινής κίνησης.»

Το κανάλι θα ξανακλείσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου για να συνεχιστούν οι λιμενικές εργασίες που αφορούν την προστασία της βάσης των πρανών από την διάβρωση και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου και τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, εκτιμάται ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν οριστικά εντός του Φεβρουαρίου του 2024 όπου η Διώρυγα θα επανέλθει σε κανονική  24ωρη λειτουργία.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει:«Κατά το διάστημα που ο δίαυλος παρέμεινε εκτός λειτουργίας, το προσωπικό της ΑΕΔΙΚ εργάστηκε με ζήλο και προετοιμαστήκαμε με βασικό σκοπό να επαναλειτουργήσουμε  από την 1η Ιουνίου με απόλυτη ασφάλεια,προσφέροντας ξανά στους πελάτες μας αξιόπιστες, ασφαλείς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως ακριβώς κάναμε και την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Να επισημάνουμε ότι κατά την περσινή θερινή τρίμηνη λειτουργία η Διώρυγα λειτούργησε αδιάκοπτα και με ασφάλεια, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας.

Σε αυτό το μικρό διάστημα επαναλειτουργίας τα πλωτά που πραγματοποίησαν διελεύσεις, προήλθαν από 70 διαφορετικές χώρες με κυριότερες τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την και την Ισπανία.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 διελεύσεις πλωτών, εκ των οποίων 500 διελεύσεις εμπορικών πλοίων και 5.500 διελεύσεις τουριστικών σκαφών αναψυχής όπως κρουαζιερόπλοια, μηχανοκίνητα και Ιστιοπλοϊκά σκάφη.»

Όπως δηλώνει επίσης ο κ. Ζουγλής:«Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε νέες κουλτούρες πελατειακής φροντίδας και παροχής υψηλού επιπέδου εξατομικευμένων υπηρεσιών,από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022,τέθηκαν για πρώτη φορά σε εφαρμογήοι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διώρυγας, οι οποίες με την επαναλειτουργία της 1ης Ιουνίου θα τεθούν και πάλι στην διάθεση των πελατών μας αναβαθμισμένες και σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας την  δυνατότητα Υπολογισμού των τελών διέλευσης, την δυνατότητα  Ηλεκτρονικής Αναγγελίας άφιξης και τέλος την δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω του ασφαλούς συστήματος Pay By Link.

Βασικός  μας στόχος φέτος το καλοκαίρι είναι να αναδείξουμε και πάλι την σημασία της λειτουργίας της Διώρυγας καθώς και τον κομβικό της ρόλο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, την τουριστική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Διώρυγας. Ταυτόχρονα θα μετράμε αντίστροφα έως τις αρχές του 2024 όπου ο Δίαυλοςθα μπει στην κανονική του 24ωρη λειτουργία με απόλυτηασφάλεια και θωρακισμένοςπλέον για πολλές δεκαετίες.»