Το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού… έχει τη δική του εφημερίδα με τίτλο “Αγαπάμε τα ζώα”

532
Εφημερίδες! Εφημερίδες!
Το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού Κορινθίας
δίνει μαθήματα ενσυναίσθησης στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία!
Πρωί της 14ης Μαρτίου 2023 και οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σοφικού Κορινθίας με τις γλυκές φωνούλες τους μοίρασαν στο χωριό τους, στο Σοφικό, τη δική τους εφημερίδα.
Εφημερίδες! Εφημερίδες! Ακούστηκε απ’άκρη σ’άκρη…
Μία άσχημη, βάρβαρη πράξη αποτέλεσε την αφορμή, για να παροτρύνουν οι εμπνευσμένοι δάσκαλοι τα παιδιά στην αξιόλογη δράση. Ο θάνατος ενός αδέσποτου σκύλου από φόλα στην πλατεία του χωριού συγκλόνισε τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι αποφάσισαν να αντιδράσουν εκδίδοντας τη δική τους μικρή εφημερίδα με
τίτλο “Αγαπάμε τα ζώα”. Στόχος τους να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία του χωριού τους εναντίον της κακοποίησης των ζώων και να φωνάξουν δυνατά ότι:
«Θέλουν ο κόσμος να αλλάξει! Και θέλουν αυτοί να τον αλλάξουν!»
Συμμεριζόμενη απολύτως το motto των παιδιών, μίλησα με τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας Θεοδώρα Κουρεμένου και τη συνεχάρην για τη δράση, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τις άλλες εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής, κ.κ. Ειρήνη Φαρδή, Ευγενία Πέρρου και Νίκη Νιούτσικου, με ιδιαίτερες ευχαριστίες και προς τον κ. Γιώργο Μάρκελλο, ο οποίος μεσολάβησε για την εκτύπωση της εφημερίδας από την εταιρεία Papergraf (Kali Bourdi).
Πόσο ελπιδοφόρα για την κοινωνία μας και τον κόσμο μας η ύπαρξη τέτοιων εκπαιδευτικών και τέτοιων παιδιών!