Το Διονυσιακό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023 με προορισμό το Ναύπλιο πέρασε στην ιστορία-φωτο

527
Το Διονυσιακό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023 με προορισμό το Ναύπλιο πέρασε στην ιστορία-φωτο
Αυτοκίνητα εποχής
Το Διονυσιακό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ του 2023 που έγινε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου με προορισμό το Ναύπλιο, πέρασε στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα διαφορετική και επιτυχημένη εκδήλωση για λίγα, αλλά καλά πληρώματα.

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια διακοπής επανήλθε στο πρόγραμμα της λέσχης μια εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1994 με κύριο χαρακτηριστικό το βραδινό αποκριάτικο χορό μεταμφιεσμένων. Στο πνεύμα της ιστορίας της εκδήλωσης, η φετινή αναβίωση είχε κυρίως ψυχαγωγικό -περιηγητικό και λιγότερο αγωνιστικό χαρακτήρα.

Τα 34 αυτοκίνητα που συμμετείχαν τελικά, έλαβαν εκκίνηση το Σάββατο πρωί σε παρακείμενο χώρο της παλαιάς γέφυρας του Ισθμού και διασχίζοντας πανέμορφες διαδρομές της Κορινθίας και Αργολίδας τερμάτισαν στο σημείο της πρώτης ανασυγκρότησης στην Αρχαία Νεμέα. Το σκέλος αυτό περιείχε δοκιμασίες γνώσεων, παρατηρητικότητας, σπαζοκεφαλιές, κουίζ αλλά και … τύχης, ενώ οι δύο ειδικές διαδρομές με ΜΩΤ, στόχο είχαν να κρατήσουν τους αγωνιζόμενους «ζεστούς» μέχρι τον επόμενο αγώνα.

Στην Αρχαία Νεμέα έγινε ξενάγηση στο μουσείο και εν συνεχεία, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν σε ρυθμό convoy στο Κτήμα Λαφαζάνη για οινογνωσία και ξενάγηση στο χώρο του οινοποιείου. Το τελευταίο σκέλος είχε προορισμό την πόλη του Ναυπλίου, με βόλτα και ξενάγηση στην παλαιά πόλη. Γεμάτοι από εικόνες, γεύσεις και δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο Αμαλία για ξεκούραση και προετοιμασία για το αποκριάτικο πάρτυ.

Στις οκτώμισι το βράδυ, συμμετέχοντες και συντελεστές, αλλά και μέλη και φίλοι της ΦΙΛΠΑ που ήρθαν με τα συμβατικά τους αυτοκίνητα μόνο για τη βραδινή διασκέδαση, μεταμφιεσμένοι στην πλειοψηφία τους, άρχισαν να προσέρχονται σε χώρο του ξενοδοχείου για το δείπνο, και την απονομή των βραβείων και επάθλων για τις ειδικές διαδρομές και τα κουίζ.

Αμέσως μετά άρχισε το πάρτυ με διαγωνισμό χορού και μεταμφίεσης, αλλά και με λαϊκό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. Ένα πάρτυ που μικροί και μεγάλοι, παλαιότερα αλλά και καινούρια μέλη, πάνω από 100 άτομα στο σύνολό τους, έγιναν μια μεγάλη παρέα και διασκέδασαν με πολύ χορό, κρασί, κέφι και τραγούδι. Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν ο αλυτάρχης κ. Χρίστος Χατζηκωνσταντίνου, πλαισιωμένος από τους Παντελή Θανόπουλο στο ρόλο του D.J. και τις κυρίες Έφη Καγκάδη, Φανή Μπαλλή, Λιλέτα Θανοπούλου και Δανάη Σανταμούρη από τη Γραμματεία της ΦΙΛΠΑ, ενώ ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της εκδήλωσης οφείλεται στην ξεναγό μας, κυρία Λίλα Μυλωνοπούλου που ήταν προσκεκλημένη στην εκδήλωση και προσέφερε τις δύο ξεναγήσεις, καθώς και στο Κτήμα Λαφαζάνη που μας φιλοξένησε και προσέφερε την οινογνωσία.

Την Κυριακή, αποχωρώντας από το ξενοδοχείο υπήρχε μια ακόμα δραστηριότητα έκπληξη, μια μικρή στάση για «μάζεμα» πορτοκαλιών.., ώστε «να είμαστε γεροί και υγιείς για του χρόνου!» Νικητές της εκδήλωσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, αφού στη γενική πλειοψηφία τους επέστρεψαν τόσο γεμάτοι από ένα Σαββατοκύριακο με πολλές εναλλαγές και ωραίες στιγμές, που κύπελλα, βαθμοί ποινής και θέσεις στη Γενική Κατάταξη πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Για την ιστορία πάντως, στις ειδικές διαδρομές με Μ.Ω.Τ., πρώτοι ήρθαν οι Φίλης –Ξηρός με Porsche 356 B και δεύτεροι οι Καλογεράς- Καλογερά με Alfa Romeo GT Junior. Ακολούθησαν οι Αγγελόπουλος – Βέττα με MG MGB GT που ισοβάθμησαν με τους Νικολοπούλου-Παπάζογλου με Alfa Romeo ALFASUD, αλλά λόγω παλαιότητας κατέλαβαν την τρίτη θέση. Στο σκέλος των κουίζ, την καλύτερη βαθμολογία έφεραν πάλι οι Φίλης –Ξηρός ακολουθούμεννοι με μικρή διαφορά από τους Λαμπρόπουλο – Μπαγινέτα και τους Τζώνη– Τζανή.

argolikeseidhseis.gr