Το πτυχίο του Γ.Γ του υπουργείου Τουρισμού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι σπουδές αναφέρει στο βιογραφικό του

69

Οι «άριστοι» ξαναχτυπούν

Νέος «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου με το βιογραφικό ενός ακόμη στελέχους του. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη ζητά από γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη να καταθέσει τον τίτλο σπουδών του.

«Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων.

site υπουργείου τουρισμού

Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης».

Αυτό αναφέρει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάει αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ (και όχι επαγγελματικού ινστιτούτου) της Ελλάδας ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του κ. Λούλη.

Η κα. Αυγέρη επισημαίνει ακόμη ότι ο νόμος 4622/2019 της ΝΔ, για το «Επιτελικό Κράτος» ορίζει ότι «ως γενικοί ή ειδικοί γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον:

(α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής,

(β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της ΕΕ,

(γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης.

Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων γενικών ή ειδικών γραμματέων σε δημοσίους υπαλλήλους δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίους λειτουργούς καθώς και σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ