«Το χρέος της Φωφης Γεννηματα»…να ανοίξει τον δρόμο στους νέους

87
Γράφει ο Γ. Παπαχρήστου στο ΒΗΜΑ της 18.10.2020 με τον τίτλο «Το χρέος της Φωφης Γεννηματα» για το σενάριο που παίζεται τα τελευταία χρόνια, ότι δεν υπάρχει κεντροαριστερά παρά μόνον δύο κομματικά σχήματα που εναλλάσσονται στην εξουσία και δη δεξιά της ΝΔ και η αριστερά του Συριζα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναληθές από αυτό συνεχίζει ο Παπαχρήστου και βολεύει πολλούς, αλλά το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ανάπηρο χωρίς μια ισχυρή παράταξη του κέντρου και συμφωνώ μαζί του, γιατί χάνεται ο ενδιάμεσος παράγοντας εξισορρόπησης, αυτός που προάγει τον διάλογο και δύναται να αμβλύνει τα πάθη και τις αντιθέσεις.
Παρά πάσα προσδοκία και με θολές δικαιολογίες που αφορούσαν κυρίως την οικονομική κατάσταση του πασοκ, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και κυβέρνησε επιτυχώς τη χώρα για 20 περίπου χρόνια, καταργήθηκε χωρίς καν να ερωτηθεί η κομματική του βάση και υποχρεώθηκε να δώσει τη θέση του σε μια ψευδεπίγραφη ευκαιριακή παράταξη με μια ονομασία που αποπνέει ελαφρότητα και δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστον στις αρχές και στις αξίες της κεντροαριστεράς. Και όμως χιλιάδες αυτοδιοικητικά στελέχη σε όλη τη χώρα εξελέγησαν πέρυσι ως Πασοκ σε περιφέρειες και δήμους και εκατοντάδες συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη δρουν στους χώρους εργασίας τους ως πασοκ. Και χιλιάδες άνθρωποι το ξαναφέρνουν στα χείλη τους, ψιθυρίζοντας ότι «με το Πασοκ περνούσαμε καλύτερα», γιατί αυτή είναι η αλήθεια και γιατί καταλαβαίνουν ότι η εκ βάθρων ανασυγκρότηση του είναι αναγκαία για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη αντιπολίτευση, ρόλο που δεν μπορεί να υποδυθεί ο αυτοκτονικός Σύριζα.
Και καταλήγει ο Γ. Παπαχρήστου λέγοντας η Φώφη Γεννηματά, η κόρη του Γιώργου Γεννηματά, αν αγαπάει πραγματικά το Πασοκ που υπηρέτησε με τόση αυταπάρνηση ο πατέρας της, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Και αυτό το «πρέπει» υπερβαίνει τις προσωπικές της φιλοδοξίες, τις οποίες άλλωστε έχει εκπληρώσει στο ακέραιο.…. και αυτό που πρέπει ναι κάνει, συμπληρώνω εγώ, είναι να παραμερίσει και να ανοίξει τον δρόμο στους νέους, στους διανοητικά και ψυχικά νέους αν μη τι άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ