Το όσπριο που αδυνατίζει και ρίχνει την πίεση βρίσκεται στο ντουλάπι σου

80

Αυτό το υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όσπριο αποτελεί γευστικό συστατικό πολλών συνταγών που δοκιμάζεις καθημερινά

Αυτό το υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όσπριο αποτελεί γευστικό συστατικό πολλών συνταγών που δοκιμάζεις καθημερινά.

‘Oπως θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει, πολλά κοντινά μας (ή και όχι) πρόσωπα, μόλις δουν όσπρια στο πιάτο τους, το πρώτο πράγμα που κάνουν, είναι να βγάλουν από την τσέπη τους το κινητό. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η επόμενη κίνησή τους: Γρήγορη αναζήτηση και μία παραγγελία που, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, θα κάνει το σπίτι τους να μυρίζει όπως μυρίζει η γειτονιά τους το Πάσχα.

Το «μαρτύριο των λαδερών» για κάποιους, όμως, είναι η απόλυτη ευτυχία για κάποιους άλλους. Τα όσπρια, άλλωστε, αν και παρεξηγημένα, είναι γευστικά. Εκτός από γευστικά, είναι και υγιεινά και εδώ και χρόνια, είναι γνωστό ότι οι διατροφολόγοι τα έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση καθώς βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Αν είστε vegan ή προσπαθείτε να τρώτε πιο σωστά, είναι πολύ πιθανό να τρώτε ρεβίθια. Αυτό το υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όσπριο ανήκει στην οικογένεια των φασολιών και είναι ένα γευστικό συστατικό πολλών συνταγών.

Σε ένα μόνο φλιτζάνι, η κατανάλωση ρεβιθιών προσφέρει στον οργανισμό σας 10 έως 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, 9 έως 12 γραμμάρια φυτικών ινών, 4 γραμμάρια λίπους και 34 έως 45 γραμμάρια υδατανθράκων. Με λίγα λόγια: πρόκειται για ένα superfood.

Όταν συμπεριλαμβάνετε τα ρεβίθια στη διατροφή σας, δίνετε στον οργανισμό σας αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε μετά την κατανάλωση ρεβιθιών. Αυτό το όσπριο έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, όπως είναι η βελτίωση της πέψης, η μείωση του κινδύνου πολλών ασθενειών αλλά και η διαχείριση του βάρους μας. Επίσης, ρίχνει την πίεση, όπως και τη χοληστερόλη.

Όπως αναφέρει η διατροφολόγος Lindsay Tigar στο EatThis, NotThat!, τα ρεβίθια είναι μια θαυμάσια πηγή μαγγανίου και περιέχουν επιπλέον απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η θειαμίνη, το μαγνήσιο και ο φώσφορος που θωρακίζουν την υγεία μας. Το μαγγάνιο λειτουργεί ως ένας βασικός συντελεστής στον οργανισμό μας και παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

oneman.gr