Τραγωδία : Στο νοσοκομείο και τα τρία αδέρφια του 4χρονου

53

Τραγωδία στα Μέγαρα: Στο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα τρία αδέρφια του 4χρονου.

Ένας 11χρονος, ένας 10χρονος και ένα 8χρονο παιδί κατέληξαν και αυτά στο νοσοκομείο. Πρόκειται για αδέρφια του 4χρονου από τα Μέγαρα που ξυλοκόπησε ο πατριός του.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του 4χρονου αγοριού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμού του από 24χρονο Ρομά, σύντροφο της μητέρας του, σε καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων.

Μετά τον ξυλοδαρμό με θύμα το μικρό παιδί δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παίδων και τα τρία αδέλφια του (ηλικίας 8, 10 και 11 ετών), προκειμένου να είναι ασφαλή. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις ότι το ένα από τα τρία παιδάκια έχει σπασμένο χέρι. Όπως αποκαλύφθηκε, ο δράστης δεν επιτέθηκε μόνο στο 4χρονο παιδί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά και σε ένα από τα τρία αδέλφια του.

Ο δράστης είναι σύντροφος της μητέρας των τεσσάρων παιδιών. Μιλώντας οι αστυνομικοί με τη μητέρα διαπίστωσαν και ένα άλλο δεδομένο. Η 29χρονη είναι έγκυος, με το παιδί να φέρεται να είναι του 24χρονου Ρομά που καταζητείται για την επίθεση στον 4χρονο και στο αδερφάκι του.

Επίσης, οι Αρχές ερευνούν αναφορά, σύμφωνα με την οποία το 4χρονο αγόρι είχε νοσηλευτεί κατά το πρόσφατο παρελθόν ακόμα δύο φορές στο νοσοκομείο φέροντας χτυπήματα από ενήλικα. Από την έρευνα προκύπτει ότι η 29χρονη και τα παιδιά δεν ζούσαν σταθερά σε έναν καταυλισμό αλλά άλλαζαν τόπο κατοικίας, κάτι που δυσχέραινε την παρακολούθηση της οικογένειας από κοινωνικούς λειτουργούς.

Η 29χρονη κάποια στιγμή «κλέφτηκε» -όπως λέγεται στην διάλεκτο των Ρομά- με τον 24χρονο και τότε απέκτησαν στενές επαφές, χωρίς όμως ο 24χρονος να αποδέχεται τη συνύπαρξή του με τα παιδιά της συντρόφου του. «Δεν θα ησυχάσω ποτέ με αυτά..», φέρεται να έλεγε. Η μητέρα του 4χρονου φέρεται να έχει περιγράψει βασανισμούς των παιδιών της από το σύντροφό της. Χθες φέρεται να σήκωσε ψηλά το παιδί και να το πέταξε με μανία στο έδαφος, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.
Μετά το χθεσινό περιστατικό τα τρία αδερφάκια του 4χρονου που ξυλοκοπήθηκε παραμένουν -με εντολή Εισαγγελέα- στο νοσοκομείο Παίδων υπό τη φροντίδα ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του παιδιού έγινε χθες λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι στο Βλυχό Μεγάρων.

Η 29χρονη γυναίκα ήταν αυτή που μετέφερε το παιδί αρχικά στο «Θριάσιο» νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, κάνοντας μάλιστα την καταγγελία στην Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς να διενεργούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός προέρχονταν από καταυλισμό Ρομά στην Λαμία και πήγαινε στα Μέγαρα όπου είχε συνάψει ερωτική σχέση με την 29χρονη, η οποία έχει τρία ανήλικα παιδιά από άλλο σύντροφο.

Τραγωδία στα Μέγαρα: Στο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα τρία αδέρφια του 4χρονου

Νωρίτερα το νοσοκομείο ανέφερε για τον 4χρονο

«Ο ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτες στον κόσμο στην ιστιοπλοΐα η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη

Η μαρτυρία της μητέρας

Η μητέρα, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν εχθές. «Με έστειλε να πάω να πάρω τσιγάρα. Άφησα τον γιο μου πίσω, που είναι 11 χρόνων, μαζί με τον άλλον, που είναι 10. Σήκωσε το τετράχρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του τη δύναμη και του έδινε κλωτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι το μόνο που άκουσα ήταν ένα ”ααα” από το παιδί», είπε.

Όπως ανέφερε, όταν τον ρώτησε αν χτύπησε το παιδί, εκείνος της είπε ότι ζαλίστηκε και λιποθύμησε.

Αναφορικά με τα εγκαύματα που φέρει ο τετράχρονος, η μητέρα του δήλωσε πως «πριν ένα μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει ”φέρε μου τις κάλτσες απ’ έξω”. Πέταξε το παιδί μέσα στη λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο. Οταν το είδα το παιδί, μου είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα» είπε, καταλήγοντας, η μητέρα του τετράχρονου παιδιού, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έφευγε από το σπίτι.

Η μητέρα μετέφερε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση το παιδί της στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και εν συνεχεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο τετράχρονος βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση με πτώση επιπέδου συνείδησης, έχοντας υποστεί υποσκλειρίδιο αιμάτωμα, εγκεφαλικές θλάσεις. Αμέσως προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπως και έγινε.