Τσικνοπέμπτη: Αλλαγή του καιρού – Τι ισχύει με τις αλκυονίδες μέρες

719
Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Τσικνοπέμπτη μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα την Τσικνοπέμπτη και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Από πλευράς θερμοκρασιών η παγωνιά θα διατηρηθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί αλλά θα είναι αρκετά υψηλότερη από τις θερμοκρασίες που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Τσικνοπέμπτη: Αλλαγή του καιρού - Τι ισχύει με τις αλκυονίδες μέρες

Το μεσημέρι θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ο υδράργυρος θα φθάσει στα βόρεια τους 9 με 13 βαθμούς, τοπικά ακόμη και τους 14 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και στα νότια ακόμη και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Με δεδομένο το πεδίο των υψηλών πιέσεων που καλύπτουν τη χώρα μας και τα Βαλκάνια τους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαμε την ημέρα να την χαρακτηρίζαμε ως Αλκυονίδα. Όμως σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό ορισμό ως Αλκυονίδες ονομάζονται οι ημέρες αυτές έως και την 15η Φεβρουαρίου.

news247.gr