Τώρα : Νίκος Σταυρέλης – “Χάθηκε η μπάλα” στους πεζόδρομους …

143

Τώρα : Νίκος Σταυρέλης – “Χάθηκε η μπάλα” στους πεζόδρομους με τις τέντες και τα υαλοπετάσματα

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Κορινθίων για το θέμα της εκτός ημερησίας διάταξης,   κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, αποφασίστηκε …

Στη εισήγησή του ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης εμφανίστηκε  αποφασισμένος  να βάλει τέλος στην έλλειψη αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

Ειδικότερα δήλωσε: “Χάθηκε η μπάλα”

Στην  ανάπτυξη της πρότασης   μίλησε για την βελτίωση της αισθητικής εικόνας  ( τέντες και υαλοπετάσματα ),  της  λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων και για την  ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών.

Τόνισε  πως οι  όποιες αποφάσεις θα είναι σύννομες σύμφωνα με  τις προδιαγραφές που επιβάλλουν,   ώστε να είναι ασφαλές το πέρασμα ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων μέσα από πεζόδρομους και δημόσιους χώρους .

Κατήγγειλε ιδιοκτήτες καταστημάτων που αυθαίρετα ξήλωσαν φωτιστικά 30- 40 χρόνων ,    ξήλωσαν μάρμαρα,  ξήλωσαν παγκάκια ,έβαλαν ξύλινα πατώματα – εξέδρες , έκοψαν δένδρα γιατί δεν τους εξυπηρετούσαν , έβαλαν  υαλοπετάσματα  σε κοινόχρηστους χώρους και  συν τοις άλλοις τους κλείδωσαν!!!…

Τώρα : Νίκος Σταυρέλης – “Χάθηκε η Μπάλα

Σχολίασε πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εστίασης είναι φίλοι του  , αυτό όμως δε σημαίνει πως θα είναι ανεχτικός σε οποιαδήποτε ανομία  ,” Δεν με κρατάει κανείς”,  σκοπεύω να προστατεύσω τους Κορίνθιους δημότες.

“Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν έχουμε δημοτική αστυνομία. Και δυστυχώς  δεν θα έχουμε πριν περάσουν 2 χρόνια”

Συνεχίζοντας είπε , καταλαβαίνουμε πως αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και εμπράκτως σήμερα τους στηρίζουμε  φέρνοντας πρόταση για μείωση 50% στα δημοτικά τέλη των καταστηματαρχών που ασχολούνται με την εστίαση όπως και μείωση 50% στα τέλη νεκροταφείων .

Πρόταση η οποία στηρίχτηκε ομόφωνα .

Ο κ. Πρωτοπαππάς εμφανίστηκε υπέρμαχος των  δικαιωμάτων των πεζών τα οποία, όπως υποστήριξε παραβιάζονται από την  αυθαίρετη και άναρχη κατάληψη  των δημόσιων χώρων. Συμβάδισε επί του θέματος με τον δήμαρχο  λέγοντας πως ο δήμος επιβάλλεται να λάβει μέτρα επ΄ αυτού, διαφορετικά θα βρεθούν υπόλογοι σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος .

Αναρωτήθηκε , τι θα συμβεί αν χρειαστεί να περάσει ένα πυροσβεστικό και δεν θα μπορεί, γιατί θα μπλοκάρει από μια αυθαίρετη κατασκευή; Θα βρεθούμε όλοι κατηγορούμενοι γι αυτό…

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γκουριώτης συμφώνησε και εκείνος με την εισήγηση του δημάρχου   λέγοντας πως είναι στην σωστή κατεύθυνση συμπληρώνοντας ,  το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι θα γίνει .

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για το θέμα  σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου για δημιουργία επιτροπής από  έναν εκπρόσωπο της κάθε παράταξης , δύο δημόσιους υπάλληλους (διευθυντές τμημάτων) και έναν εκπρόσωπο από την εστίαση που λόγω ελλείψεως φορέα θα υποδείξει η ΟΕΒΕ Κορινθίας εντός ολίγων ημερών .

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ, Τότε Μπονάτσου.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε , περισσότερα σε λίγο.

Τώρα : Νίκος Σταυρέλης – “Χάθηκε η Μπάλα

Το βίντεο από την συνεδρίαση

Διαβάστε επίσης:

Γ. Ψυχογιός:Στη Βουλή το θέμα των υπέρογκων τιμολογίων και οφειλών …