Τώρα : Πύρινος εφιάλτης  για τέταρτη μέρα στην Κορινθία. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες – Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

14

Μάχη για τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Κορινθία, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή (29.9.2024) συνεχίζει να καίει για τέταρτη μέρα.

Η Πρώτη news Κορινθίας επικοινώνησε τώρα το πρωί με την πυροσβεστική Κιάτου με την εξής ενημέρωση:

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη , στην ερώτηση μας αν η φωτιά εχει τεθεί σε έλεγχο η απάντηση ήταν “δυστυχώς όχι”

Ειδικότερα:

Οι Πυροσβέστες έδωσαν για ακόμη μια νύχτα μεγάλη μάχη, προσπαθώντας να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Κορινθία, που στοίχισε τη ζωή σε δύο άνδρες. Σπίτια και χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο με τους πυροσβέστες να παλεύουν με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις.

Οι διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ οι άνεμοι δεν πνέουν ισχυροί.

Κλειστά τα σχολεία

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη.

Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.