ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

905
KODAK Digital Still Camera

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ & ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι κι εφέτος την Πρωτοχρονιά, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προκειμένου να λειτουργηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών ατόμων, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Αναλυτικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, 31 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, θα τελεσθεί από τον Ποιμενάρχη μας η καθιερωμένη από χρόνων Ιερά Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας, κατά την διάρκειά της οποίας θα λάβουν χώρα διαδοχικά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πίττας του Αγ. Βασιλείου κατά το πατροπαράδοτο έθιμο. Η Ι. Αγρυπνία αναμένεται να τελειώσει περίπου ώρα 1:30 π.μ..

Το πρωί της Κυριακής, 1 Ιανουαρίου 2023 και από ώρας 7:00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η δεύτερη (2η) Θ. Λειτουργία, από τους πατέρες του Ι. Ναού. Περί δε την 11η πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, θα τελέσουν την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2023, στην οποία, κατά το πρωτόκολλο, θα παραστούν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου μας.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν στις λειτουργικές αυτές Συνάξεις και ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους και τον διαθέσιμο χρόνο του καθενός να επιλέξουν σε ποια απ’ αυτές θα εκκλησιασθούν.