Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

44

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά στις παλαιές εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Αυτή την ώρα δίνεται μάχη για την πλήρη κατάσβεση των εστιών καθώς αν δεν καεί ό,τι υπάρχει στις σωληνώσεις, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζυπώρωσης, έκρηξης ή και επέκτασης.

Η φωτιά έκαιγε εντός των παλαιών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις. Υπάρχουν αναφορές ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων, στις εγκαταστάσεις διύλισης. Σύμφωνα με ορισμένες πρώτες πληροφορίες η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ έχουν λειτουργήσει τα ψυκτικά συστήματα των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τρεις τραυματίες: Δύο εργαζόμενους με ελαφρά εγκαύματα στα άνω άκρα και έναν που απωθήθηκε από το ωστικό κύμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν. Το γενικό νοσοκομείο Κορίνθου είναι σε πλήρη επιφυλακή.

Συνέδραμαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα εκ των οποίων τρία βραχιονοφόρα διυλιστηρίου, ειδικά για το περιστατικό. Παράλληλα, στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων, ομαλοποιείται ο Προαστιακός
Λίγο μετά τις 19:15, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.


Υπενθυμίζεται ότι δύο αμαξοστοιχίες είχαν παραμείνει στους σταθμούς Κινέτας και Κορίνθου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Εξάλλου, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου.