Παρουσία Βορίδη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημ. Πτωχού

22
Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στη Σπάρτη. Από την πρωτεύουσα της Λακωνίας η παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έστειλε μήνυμα νίκης για μια δυνατή και ισχυρή Πελοπόννησο την επόμενη μέρα. Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Νεοκλής Κρητικός, Αθανάσιος Δαβάκης και Περικλής Μαντάς ενώ και πλήθος πολιτών βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη εκδήλωση….

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Νεοκλής Κρητικός, Αθανάσιος Δαβάκης και Περικλής Μαντάς ενώ και πλήθος πολιτών βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη εκδήλωση.

Ο Δημήτρης Πτωχός ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «η Πελοπόννησος και όλη η Ελλάδα αλλάζει το βηματισμό της, έχει αλλάξει η σελίδα και έχει περάσει σε μία μεταρρυθμιστική ατζέντα, είναι σε μια αναπτυξιακή τροχιά». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι «να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα: πρότυπο ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς, στα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα». Αναφερόμενος στις προοπτικές της Λακωνίας, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε ότι «μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα το οποίο εδώ στη Λακωνία είναι πάρα πολύ μεγάλο, οικοδομήσουμε συνέργειες με όλους τους τομείς προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία».

O  Μάκης Βορίδης απευθύνθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, αναφερόμενος στη συνεργασία τους την περίοδο πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά. Όπως εξήγησε, ο Δημήτρης Πτωχός είχε ξεχωρίσει από όλο το επιτελείο γιατί είναι «μεθοδικός, οργανωμένος, συγκροτημένος, αναλυτικός, ήταν ο άνθρωπος που έβαζε τα πράγματα σε μία πορεία και σε μία τροχιά». Τέλος, ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι η εκλογή του Δημήτρη Πτωχού θα μεταφραστεί σε «ακεραιότητα, ηθική εντιμότητα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και σε κοινή αντίληψη με την κεντρική κυβέρνηση για τον τρόπο που θα γίνει η αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Πτωχός μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας βρέθηκαν στο κέντρο του Γυθείου όπου συνομίλησαν με πολίτες για τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής και δεσμεύτηκαν για τη συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού:

Θα μου επιτρέψετε να καλωσορίσω τον Υπουργό Επικρατείας τον κύριο Μάκη Βορίδη βουλευτές μας τον κύριο Κρητικό, τον κύριο Δαβάκη και τον κύριο Μαντά από τη Μεσσηνία. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σε όλους. Όπως ξέρετε η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος με απίστευτες ομορφιές, με πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά πάνω από όλα με υπέροχους ανθρώπους.

Ένας τόπος που μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε ό,τι θετικό έχει γίνει προκειμένου να το πάμε ένα βήμα μπροστά, όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού μας και αυτό θα κάνουμε σύντομα.

Η περίοδος και η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η Πελοπόννησος και όλη η Ελλάδα αλλάζει το βηματισμό της, έχει αλλάξει η σελίδα και έχει περάσει σε μία μεταρρυθμιστική ατζέντα, είναι σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Γίνονται πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχει μία κυβέρνηση που είναι πάρα πολύ ισχυρή. Υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να είναι δίπλα μας και νομίζω ότι αυτό ζητάνε και από εμάς, να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα. Πρότυπο ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς στα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στον πολιτισμό, αξιοποιώντας το μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα. Στην  προσέλκυση νέων επενδύσεων. Είναι πάρα πολύ βασικό να φτιάξουμε ένα ελκυστικό και φιλικό περιβάλλον προκειμένου να έρθουν νέες επενδύσεις στην Πελοπόννησο η οποία είναι τελευταία. Μόλις 5% ξένων επενδύσεων βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να αντιστραφεί το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού. Να μείνουν εδώ τα παιδιά, οι νέοι,  ώστε να μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη φάση.

Θα πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση αλλά κυρίως τους εαυτούς μας και να εκσυγχρονίσουμε το κράτος. Η Περιφέρεια αδειοδοτεί και λειτουργεί με νόμους και με διατάξεις, οι οποίες υπάρχουν από το 1986. Χρειάζεται αλλαγή προκειμένου να γίνει πιο γρήγορη, να γίνει πιο αποτελεσματική και κυρίως να βάλει τον πολίτη στο κέντρο.

Θέλουμε σχέδιο, θέλουμε πρόγραμμα και κυρίως θέλουμε επιμονή για να μπορέσουμε να λύσουμε πολλά θέματα υποδομών. Και εδώ στη Λακωνία το ξέρετε πάρα πολύ καλά υπάρχουν τρομερά τέτοια προβλήματα. Προβλήματα με το οδικό δίκτυο, προβλήματα με το νερό και τη διαχείριση των φυσικών πόρων, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την Πολιτική Προστασία, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τουρισμού. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα το οποίο επίσης εδώ στη Λακωνία είναι πάρα πολύ μεγάλο και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε δημιουργώντας συνέργειες με όλους τους προηγούμενους τομείς προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο περιβάλλον για την ανάπτυξη του τόπου. Και πάνω από όλα πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή η περιφέρεια αλλά και όλος ο τόπος να ασχοληθεί κυρίως με την πρόνοια, με την αλληλεγγύη ώστε κανένας να μη μείνει πίσω από όλο αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Έχουμε όραμα λοιπόν να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο, πρότυπο σε όλα, με πολύ φιλόδοξους και πολύ καλούς στόχους. Έχουμε μία εκπληκτική ομάδα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες όπως και εδώ στη Λακωνία. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι απολύτως βέβαιος για τη νίκη, αλλά είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα στα πέντε χρόνια που έρχονται. Νομίζω ότι το μοναδικό πράγμα που θα ήθελα να ζητήσω σε όλες και σε όλους, είναι να είστε δίπλα μας για αυτό τον αγώνα που κάνουμε προκειμένου να είναι νικηφόρος στις 8 Οκτωβρίου και επίσης σας θέλουμε δίπλα μας σε όλη την πορεία τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μία Περιφέρεια πρότυπο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Σας διαβάζω τα ονόματα των υποψηφίων μας:

·        Θεόδωρος Βερούτης

·        Ηλέκτρα Βλαχονικολού

·        Κωνσταντίνος Βλάχος

·        Γεώργιος Γεωργαντώνης

·        Κομνηνός Δεμέστιχας

·        Γεώργιος Κυριακούλιας

·        Αναστάσιος Λιβανός

·        Ιωάννης Μακρυσόπουλος

·        Δώρα Μένεγα