Φασόλια γίγαντες κι ένα μικρό μυστικό

165

Φασόλια γίγαντες, ένα από τα νοστιμότερα φαγητά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Κύριο πιάτο αλλά κι ένα από τα κλασικά συνοδευτικά μεζεδάκια του ούζου. Φασόλια, γλυκά, μελωμένα, σκέτα καστανάκια!

Φημισμένη για τα φασόλια γίγαντες κι όχι μόνο ήταν η κοσμική ταβέρνα Κρικέλας στη Θεσσαλονίκη. Ο αείμνηστος Κρικέλας, κουμπάρος της εθνικής μας σταρ Αλίκης, διατηρούσε μία υψηλών προδιαγραφών κουζίνα έτσι ώστε το μαγαζί του να είναι γνωστό πανευρωπαϊκά και πόλος έλξης διαφόρων “σελέμπριτις” της εποχής. Σ΄ένα στοίχημα που παίχτηκε με τη γιαγιά μου τη Δημητρούλα και σε μία υπόσχεση που κρατήθηκε από τη μεριά του Κρικέλα σε περίπτωση που το χάσει, αποκάλυψε το μυστικό συστατικό της συνταγής του που δεν είναι τίποτα άλλο από κανέλα. Αυτό το τόσο δα μικρούλι μυστικάκι, στη σωστή ποσότητα, έτσι ώστε να δίνει μια πρωτόγνωρη γλύκα χωρίς όμως να εντοπίζεται η μυρωδιά της. θα απογειώσει τα φασόλια σας. Μη διστάσετε ούτε στιγμή να το δοκιμάσετε…

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ