Φωτιά στη Μόρια: Ένας νεκρός – Επεισόδια σε εξέλιξη

74

Ο νεκρός μεταφέρθηκε απανθρακωμένος στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ιδιωτικό όχημα –  Πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα – Ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης – Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα

Επεισόδια ξέσπασαν στη  Μόρια μετά τη φωτιά που ξέσπασε στις περίπου 16.45 προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.  Νεκρός ένας μετανάστης, που μεταφέρθηκε απανθρακωμένος στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ιδιωτικό όχημα.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους νεκρούς, ανάμεσά τους μια μητέρα κι ένα μωρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.  Άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στους πρόσφυγες, που εξαγριώθηκαν μετά τις πληροφορίες για νεκρούς.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο αυξάνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει. Από το υπουργείο δόθηκε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης ΟΙκονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».

Ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ