Χαμός στο ΚΙΝΑΛ: «Η Φώφη χάνει και τινάζει τα πάντα στον αέρα»- «Η εγώ ή διάσπαση»

105

Χαμός στο ΚΙΝΑΛ: «Η Φώφη χάνει και τινάζει τα πάντα στον αέρα»- «Η εγώ ή διάσπαση»

«Η Φώφη χάνει και ετοιμάζεται να τινάξει τα πάντα στον αέρα». Αυτή ήταν η εκτίμηση έμπειρων κομματικών στελεχών μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν είναι μόνο οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αφού κάλεσε τους αντιπάλους της να περάσουν αν θέλουν από τη Χαριλάου Τρικούπη να τους πει ορισμένα φωνήεντα προχώρησε στο παρασύνθημα. Η εγώ ή διάσπαση! Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλει κανείς από τη φράση της, «αν θολώσουμε το στίγμα μας και κοιτάξουμε λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά θα επέλθει διχασμός και διάσπαση; Ότι αν δεν εκλεγεί, θα διχαστεί και θα διασπαστεί το κόμμα.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία από χθες στο ΚΙΝΑΛ.  Γιατί αυτή η ιστορία με το μητρώο και τις 5 χιλιάδες υπογραφές κρύβει ουρά και από εκεί θα ξεκινήσουν όλα.

Η πλευρά Γεννηματά δεν δέχθηκε να ανακηρύξει τους υποψηφίους η Κεντρική Επιτροπή. Θέλει να τηρηθεί το καταστατικό και οι υποψήφιοι να φέρουν 5 χιλιάδες υπογραφές μελών του κόμματος.

Δεν το κάνει φυσικά για λόγους τάξης και τήρησης του καταστατικού. Το κάνει γιατί στο επιτελείο της θεωρούν ότι ο Χάρης Καστανίδης δεν θα καταφέρει να τις μαζέψει.

Θέλει να πετάξει έξω από τη διαδικασία εκλογής τον Χάρη Καστανίδη η κυρία Γεννηματά.  Γιατί της κάνει μεγάλη ζημιά. Αποσπά κρίσιμες  ψήφους με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να μην περάσει ούτε στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Άρα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην είναι υποψήφιος ο Καστανίδης. Και η ελπίδα είναι η τήρηση του καταστατικού.

Ο κ. Καστανίδης θα συγκεντρώσει τις 5 χιλιάδες υπογραφές. Αν δεν είναι από το μητρώο μελών θα ακυρωθεί η υποψηφιότητά του. Αυτό μπορεί να βολεύει τη πλευρά Γεννηματά.

Αλλά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περιπέτειες τη διαδικασία εκλογής αλλά και το κόμμα.

Κοντολογίς. Σε όλες τις  μετρήσεις η κυρία Γεννηματά είναι Τρίτη, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Το γνωρίζει. Μένει να δούμε στις 15 Οκτωβρίου, όταν κατατεθούν οι υπογραφές τι στάση θα κρατηθεί. Και αν τελικά η διάσπαση έλθει πριν από τις εκλογές.