Χιλιάδες κόσμου στο φημισμένο Βενετσιάνικο Καρναβάλι του Ναυπλίου -βίντεο -φωτο

692
Βενετσάνικο Καρναβάλι στην πόλη του Ναυπλίου , Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023. Είναι γνωστό ότι στο Ναύπλιο την περίοδο των Αποκριών, και όχι μόνο, οι επισκέπτες ζουν μοναδικές στιγμές.Το «Αναπλιώτικο Καρναβάλι» με μια πληθώρα εκδηλώσεων αποτυπώνει την ενέργεια και το πάθος της πόλης του Ναυπλίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο το Βενετσιάνικο Καρναβάλι που πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο των Αποκριών θυμίζοντας σε όλους ένδοξες βενετσιάνικες στιγμές. Βενετσιάνικο Καρναβάλι με ντόμινο, αρλεκίνους, ζογκλέρ και κολομπίνες με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης διασχίζοντας το μεγάλο δρόμο φτάνουν στην Πλατεία Συντάγματος. Το κέφι και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα μας συνεπάρουν αφού όλοι οι καλλιτέχνες και οι επισκέπτες θα χορεύουν στους ρυθμούς της ταραντέλας, παραδοσιακή μορφή μουσικής της Νότιας Ιταλίας.
Μοναδική εμπειρία ήταν το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου η αναβίωση του Βενετσιάνικου καρναβαλιού, στο Ναύπλιο, ένα τόπο που θυμίζει ταινία εποχής.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το «Βενετσιάνικο Καρναβάλι», όπως συνηθίζεται να αναφέρεται.

Τα ντόμινο ξεκίνησαν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte…

Έπαιξαν με το κοινό, προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre και όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας…

Εντυπωσιακή ηταν και η ομάδα Art25 από εικαστικούς, εικονογράφους, κουκλοπαίκτες, θεατρολόγους που ζουν και εργάζονται στο Ναύπλιο και από εθελοντές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τις γιγάντιες μαριονέτες κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα.

Αμέσως μετά στα μπαλκόνια των αρχοντικών κτιρίων της ιστορικής πλατείας Συντάγματος οι χιλιάδες του κόσμου απόλαυσαν τις κοπέλες και την ηθοποιό της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ να χορεύουν ταραντέλα.

Κατενθουσιασμένοι οι επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την πόλη του Ναυπλίου ταξίδεψαν στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από αυτό το δρώμενο και απόλαυσαν όλοι μαζί, μια άλλη εικόνα του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου.

 πηγή-argolikeseidhseis.gr