ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ”Είναι η αγάπη για την Ελλάδα και τον λαό της που λείπει”…

692
Σ …
«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες καθώς και την αποτυχία του επιτελικού κράτους όπως ονομάζει ο Πρωθυπουργός τον τρόπο διοίκησης της χώρας»
Ο άδικος θάνατος δεκάδων νέων παιδιών, πολλούς από εμάς μας έπιασαν απροετοίμαστους.
Ζούσαμε μέσα στον εφησυχασμό ότι αυτή η χώρα και αυτό το κράτος, το 2023 θα είχε τουλάχιστον τα αυτονόητα, όχι μόνο στα τρένα της αλλά σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
Ποιος μπορούσε να διανοηθεί ότι μετά από τα δισεκατομμύρια που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός με τον ιδρώτα του, τα τρένα θα ήταν τυφλά;
Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μας έλεγαν ψέματα, όταν μας διαβεβαίωναν ότι το επιτελικό κράτος, είναι ισχυρό και Ευρωπαϊκό;
Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της και θα τα θρηνεί για χρόνια. Οι οικογένειες τους για πάντα.
Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τις ζωές μας είτε από τύχη είτε προστατεύοντας ο καθένας τον εαυτό του.
Όμως κάποιοι από εμάς, βγαίνουμε μπροστά και σας ζητάμε να μας ορίσετε εκπροσώπους σας, για να φτιάξουμε αυτή την χώρα.
Όπως το έχετε και το έχουμε κάνει δεκαετίες τώρα, αλλά και πάλι με τραγικό τρόπο αποδείχθηκε ότι η χώρα δεν έγινε ποτέ αυτή που ονειρευόμαστε και ονειρεύονται οι νέοι μας.
Χιλιάδες δικαιολογίες βρίσκονται κάθε φορά, απλά για να ξεχαστούν οι τραγωδίες και η ζωή συνεχίζεται.
Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Φταίνε όσοι έπρεπε να κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους, δεν το έκαναν και συνεχίζουν να μην το κάνουν.
Είμαι βαθειά πεισμένος ότι η αιτία που διαιωνίζει αυτό το Ελληνικό φαινόμενο είναι πολύ βαθειά και μέσα μας.
Είναι η έλλειψη αληθινής αγάπης για την Πατρίδα και τους πολίτες της. Ιδιαίτερα από ένα κομμάτι του πολιτικού μας προσωπικού. Αν αγαπάς αυτή την χώρα, όπου και να βρεθείς, ότι και αν σου αναθέσουν να υλοποιήσεις, θα τα κάνεις με αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης, στα νοσοκομεία, τα τρένα, τα σχολεία, στα αεροπλάνα και παντού.
Θα κάνεις το καλύτερο και δεν θα κουκουλώνεις τα προβλήματα για την πολιτική σου επιβίωση.
Ανήκω από τα νεανικά μου χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, γιατί από τα πρώτα βήματα μας ο Ανδρέας, η Μελίνα, ο Γεννηματάς, αυτό προσπάθησαν να μας μάθουν.
Να αγαπάμε την Ελλάδα και τους Ελληνες!
Γιατί η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, που χάνονται άδικα, που ξενιτεύονται, που ζούν στην εξαθλίωση. Η Ελλάδα των λίγων είναι απέναντι μας.
Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο την χώρα στο έλεος των σκοπιμοτήτων, των ολιγωριών και στο δίπολο της παρακμής.
Ο καθένας μας που εκτίθεται ενώπιον σας είναι προσωπικά υπεύθυνος για ότι μας πονά και μας απογοητεύει.
Οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγές και μετάθεση των ευθυνών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ