Χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας

17

Πώς και πώς περιμένουμε τα σπαράγγια κάθε χρόνο και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως, όπως σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή με χυλοπίτες και πέστο ρόκας.

Δείτε επίσης:

Ανοιξιάτικη υπέροχη συνταγή: Ριζότο γαρίδες “σαγανάκι”

 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το πέστο

Διαδικασία

Πέστο

  1. Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά του πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.

Χυλοπίτες

  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες με σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.
  6. Πηγή