Όταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου έλεγε ότι “ο Μητσοτάκης το παίζει κεντρώος, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Δεξιά”βίντεο

50

Τον γύρο του διαδικτύου και των social media κάνουν παλαιότερες δηλώσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την προσχώρησή της στη ΝΔ και την πιθανή ένταξή της στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί σήμερα να βλέπει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν πρωθυπουργό με “πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά”, παλαιότερα όμως δεν είχε τις ίδιες απόψεις.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το άνοιγμά του προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου Κέντρου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε θορυβηθεί ιδιαίτερα, απαντώντας -λίγο πολύ- με το γνωστό σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τι είναι δεξιά”.

“Μην μου πείτε ότι πιστεύει κανείς ότι – επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει τον αρχηγό που είναι κεντρώος και δημοκράτης και να προσεγγίσει δικούς μας ψηφοφόρους – δεν ξέρουμε τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία, τι σημαίνει δεξιά παράταξη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το ξέρει και ο ελληνικός λαός. Και θυμάται ο ελληνικός λαός”, έλεγε το 2018 η κ. Χριστοφιλοπούλου.

 

Η κόντρα με τον Κουρουμπλή

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε και η “Αυγή” την προσχώρηση της κ. Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ, θυμίζοντας την κριτική της στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είχε μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ.

“Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχω να πω μόνο”, είχε πει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ως γνωστόν έχει χάσει την όραση του.

Ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήρε τον λόγο και απάντησε στην Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας: “Εφυγα από το ΠΑΣΟΚ, γιατί πρόδωσε τις ιδέες μας. Έφυγα και πήγα στην Αριστερά και όχι σε εκείνους που τότε έλεγαν κλέφτες τους πασόκους. Κάποιοι μετέτρεψαν την πιο μεγάλη παράταξη του τόπου σε συνιστώσα της δεξιάς. Έρχεστε και στηρίζετε αυτούς που σας έλεγαν κλέφτες”.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου πήρε ξανά τον λόγο και αντί να ανακαλέσει τα περί “είδε φως και μπήκε” για τον με πρόβλημα όρασης Παναγιώτη Κουρουμπλή συνέχισε την επίθεση: “Ακούω ότι κάποιους πείραξε αυτό που είπα νωρίτερα. Αν είναι έτσι, το παίρνω πίσω και αντ’ αυτού να πω: “Οπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη”.

Οι γκριμάτσες στη Βουλή

Viral είχαν γίνει και οι γκριμάτσες της στην Βουλή, κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, την ώρα που μιλούσε η τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

πηγή-.thetoc.gr