Ό,τι είχαμε να πούμε για την υπόθεση Γεωργούλη το είπε τελικά η Λιάνα Κανέλλη σε 2 λεπτά

3514

Αν υποθέσουμε ότι δεν είμαστε λίγες όσες και όσοι νιώθουμε πως όσα κι αν λέμε για τη γυναικεία ενδυνάμωση τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τα ίδια και να διαχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο, η Λιάνα Κανέλλη έκανε το ξέσπασμα που αναλογεί σε αυτή την κατάσταση. Σε άλλα νέα, η Λιάνα Κανέλλη είπε όλα όσα σκεφτόμαστε για την όλη διαχείριση της καταγγελίας εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Η Λιάνα Κανέλλη εμφανίστηκε εξαγριωμένη με τον χειρισμό της υπόθεσης και ζήτησε το αυτονόητο, που μάλλον δεν είναι και τόσο αυτονόητο: σεβασμό προς την καταγγέλλουσα, Ελένη Χρονοπούλου. «Θεοποιούμε τον θύτη, γιατί τον έχουμε κάνει αφορμή για να ξανανοίξουν όλες οι δικαστικές υποθέσεις βιασμών (…). Κάνουμε τέτοια διαφήμιση στους βιαστές αυτή τη στιγμή. Τους έχουμε κάνει ήρωες της επικαιρότητας», επεσήμανε, μιλώντας ως καλεσμένη σε εκπομπή του ΑΝΤ1. Και δυστυχώς, έχει δίκιο.

Δεν είπε μόνο αυτά. Τόνισε και πως την καταγγέλλουσα «δεν τη σέβεται κανένας». Πως έχει γίνει «κομματάκια, κουρελού». Με αφορμή εκείνη, μίλησε για όλες τις γυναίκες θύματα. Για το πώς τα ονόματά τους φιγουράρουν σε τίτλους δίπλα σε εκείνα των βιαστών και κακοποιητών τους. Για το πώς το γυναικείο φύλο ενδυναμώνεται και αποδυναμώνεται κατά το δοκούν. Αδύναμο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και τις θέσεις εργασίας, δυνατό και «σέρνει καράβι» σε ό,τι αφορά το σεξ.

«Δεν σέβεται κανένας και δεν λυπάται κανένας αυτή τη γυναίκα, την όποια γυναίκα. Σήμερα είναι αυτή, αύριο μπορεί να είναι άλλη. Εύχομαι να μην υπάρξει άλλη, να είναι η τελευταία. Αποκλείεται, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει. (…) Αυτή τη στιγμή, την έχουμε κάνει κομματάκια, κουρελού. Τη βάζουμε δίπλα από τον Λιγνάδη, δίπλα από τον φούφουτο, δίπλα από τον ένα, δίπλα από τον άλλο» κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελένη Χρονοπούλου.

Δες το απόσπασμα εδώ: