Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αρχική ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 3 τροφές που προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ στις γυναίκες, σύμφωνα με νανοεπιστήμονα

3 τροφές που προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ στις γυναίκες, σύμφωνα με νανοεπιστήμονα

36

www.tiktok.com/?referer_url=www.theissue.gr%2Fwellness%2Fugeia%2F3-trofes-pou-prolamvanoun-to-altschaimer-stis-gynaikes-symfona-me-nanoepistimona%2F&refer=embed&embed_source=121374463%2C121433650%2C121404358%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_discover_buttonΟι υποστηριζόμενες από την επιστήμη συστάσεις του Dr. Love προσφέρουν μια απλή αλλά αποτελεσματική προσέγγιση για γυναίκες άνω των 40 ετών για να διατηρήσουν τη γνωστική ζωτικότητα καθώς μεγαλώνουν.

Καθώς μεγαλώνουμε, η διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου γίνεται όλο και πιο σημαντική, ειδικά για τις γυναίκες που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ. Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει σταθερά ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη γνωστική λειτουργία και στην πρόληψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του εγκεφάλου, να ενισχύσει τη μνήμη και ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

3 τροφές που προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ στις γυναίκες, σύμφωνα με νανοεπιστήμοναΣε ένα πρόσφατο βίντεο του TikTok , ο Δρ Robert Love, ένας νευροεπιστήμονας που ειδικεύεται στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ, μοιράζεται την εμπειρία του σε αυτό το θέμα.

«Τα τρόφιμα έχουν πραγματικά σημασία», λέει, τονίζοντας τον ισχυρό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι διατροφικές επιλογές στην υγεία του εγκεφάλου.

.

 

Ο Δρ Robert Love επισημαίνει μια σκοτεινή πραγματικότητα:

 

«Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από Αλτσχάιμερ από τους άνδρες. Οι γυναίκες αποτελούν το 66% των περιπτώσεων Αλτσχάιμερ, ενώ οι άνδρες αποτελούν περίπου το μισό των περιπτώσεων». Αυτό το στατιστικό υπογραμμίζει τη σημασία των προληπτικών διατροφικών στρατηγικών για τις γυναίκες για τη διατήρηση της γνωστικής ζωτικότητας και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ καθώς γερνούν.

Αντλώντας από επιστημονική έρευνα, η Dr. Love τονίζει τρεις βασικές τροφές που κάθε γυναίκα άνω των 40 ετών πρέπει να γνωρίζει για να προστατεύσει τον εγκέφαλό της και ακόμη και να βελτιώσει τη μνήμη καθώς γερνάει. Εδώ είναι οι τροφές που προτείνει:

1. Μούρα

Ο Dr. Love υποστηρίζει με ενθουσιασμό τα μούρα, τα οποία είναι γεμάτα οφέλη , δηλώνοντας: “Αυτό είναι νόστιμο: μύρτιλα και άλλα μούρα όπως τα σμέουρα και οι φράουλες. Γιατί τα μούρα είναι τόσο καλά για τον εγκέφαλό σας; Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, που είναι εξαιρετικό για τα βακτήρια του εντέρου σας». Εξηγεί περαιτέρω τη σύνδεση εντέρου-εγκεφάλου, τονίζοντας ότι «ό,τι είναι καλό για το έντερο σου είναι καλό για τον εγκέφαλό σου». Η έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση μύρτιλων μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη, καθιστώντας τα μια ισχυρή τροφή για την υγεία του εγκεφάλου.

 

Ο Dr. Love συμβουλεύει να επιλέγετε βιολογικά μούρα για να αποφύγετε την έκθεση σε φυτοφάρμακα, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο.

3 τροφές που προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ στις γυναίκες, σύμφωνα με νανοεπιστήμονα2. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ένα άλλο κρίσιμο συστατικό μιας δίαιτας υγιεινής για τον εγκέφαλο. Ο Dr. Love τονίζει τα οφέλη τους , λέγοντας: “Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη θρέψη του εγκεφάλου και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της γνωστικής σου ικανότητας καθώς γερνάς.” Τα λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι και το μπρόκολο παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη γνωστική υγεία.

3. Υγιή λιπαρά ψάρια

3 τροφές που προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ στις γυναίκες, σύμφωνα με νανοεπιστήμοναΗ τρίτη ομάδα τροφίμων που προτείνει ο Dr. Love είναι τα υγιή λιπαρά ψάρια . “Ο εγκέφαλός σας, εκτός του νερού, αποτελείται κυρίως από λίπος. Και θέλετε να καταναλώνετε πολλά υγιεινά λίπη για να βοηθήσετε στην επισκευή του εγκεφάλου σας και ακόμη και να δώσετε στον εγκέφαλό σας τις πρώτες ύλες για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων”, εξηγεί. Τα ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο άγριος σολομός είναι ιδιαίτερα ευεργετικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε DHA και των χαμηλών επιπέδων υδραργύρου. Το DHA είναι ένας τύπος ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου

πηγή