32.000 ψηφιακά υδρόμετρα θωρακίζουν και εκσυγχρονίζουν το δίκτυο της ΔΕΥΑ Κορίνθου

812

32.000 ψηφιακά υδρόμετρα θωρακίζουν και εκσυγχρονίζουν το δίκτυο της ΔΕΥΑ Κορίνθου

Βασίλης Νανόπουλος: Επιτυγχάνουμε έλεγχο, ορθή διαχείριση και μείωση κατανάλωσης νερού στο δήμο Κορινθίων

Την σύμβαση αντικατάστασης των συμβατικών με ψηφιακά υδρόμετρα στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Κορίνθου ύψους 9,6 εκ ευρώ, υπέγραψε σήμερα,με τον εκπρόσωπο της εταιρίαςNOVAκ. Αλέξανδρο Μπρεγιάννη, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Το έργο, ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,

 αφορά 32.000 νέα, σύγχρονα ψηφιακά υδρόμετρα η τοποθέτηση των οποίων, μέσω της ψηφιακής καταμέτρησης , ελαχιστοποιεί τις απώλειες ύδατος , επιτυγχάνει συνεχή έλεγχο και επίβλεψη της ροής και βεβαίως , αποτυπώνει με ακρίβεια, ανά πάσα στιγμή, την επάρκεια στο δίκτυο και τις δεξαμενές.

«Η ΔΕΥΑ Κορίνθου μπαίνει σε μια νέα σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Η σημαντικότητα της αντικατάστασης των υδρομέτρων είναι αυταπόδεικτη σε μια εποχή που η λειψυδρία εντείνεται και οι παρεμβάσεις μας οφείλουν να είναι καίριες και ουσιαστικές» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων υπενθυμίζοντας πως ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών και έργων, έργων που είτε εκτελούνται είτε αναμένονται, προκειμένου να μειώσουν τις συνέπειες του φαινομένου και να διασφαλίσουν τους παραγωγούς και τους πολίτες.

«Είμαι ευτυχής για την υπογραφή της σημερινής σύμβασης, είναι ένα εμβληματικό έργο για το δήμο Κορινθίων, ένα τεχνολογικό εργαλείο για την ΔΕΥΑΚ το οποίο προσφέρει νέες σύγχρονες υπηρεσίες στον δήμο, την ΔΕΥΑΚ και τους δημότες» σημείωσε ο κ.Μπρεγιάννης αναφέροντας πως οι εργασίες αντικατάστασης ξεκινούν άμεσα.

Στην ταχύτητα των διαδικασιών μελέτης, χρηματοδότησης και δημοπράτησης του έργου αναφέρθηκε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου αλλά και στην δυνατότητα που θα έχουν οι δημότες, μέσω ειδικής πλατφόρμας, να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις καταναλώσεις τους.

Ο Δήμος Κορινθίων, και τούτο οφείλεται στις στοχευμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, είναι ένας από τους μόλις 30 πανελλαδικά που έχουν ενταχθείς το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τοποθετούν ψηφιακά υδρόμετρα.

«Η επάρκεια, ο έλεγχος και η οικονομία είναι ο στόχος μας. Το έργο αυτό προστίθεται σε έργα που ήδη προχωρούμε όπως η διαδικτύωση Β για την υδροδότηση της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου από την Στυμφαλία, έργο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, η αντικατάσταση του δικτύου, η επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού και η αξιοποίηση του νερού μέσω τριτοβάθμιαςεπεξεργασίας, οι μονάδες αφαλάτωσης που έχουν δρομολογηθεί» κατέληξε ο δήμαρχος Κορινθίων ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν κάνοντας ορθή χρήση σε κάθε τους δραστηριότητα, οικιακή ή παραγωγική.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Βασίλης Νανόπουλος διαβεβαίωσε  πως οι θέσεις εργασίας του προσωπικού που σήμερα εργάζεται στην καταμέτρηση είναι διασφαλισμένες , οι καταμετρητές ύδατος θα καλύψουν άλλες ανάγκες της ΔΕΥΑΚ.