Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Αρχική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 46χρονο δράστη ενδοοικογενειακής βίας

4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 46χρονο δράστη ενδοοικογενειακής βίας

28
Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο 46χρονος άνδρας που συνελήθη χθες για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του με λοστό, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Σε έξαρση η ενδοοικογενειακή βία.

Σε φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή και με την εντολή πραγματικής έκτισης της ποινής και την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, καταδικάστηκε σήμερα ο 46χρονος με καταγωγή από την Αλβανία και διαμονή στα Φιλιατρά, ο οποίος το Σάββατο συνελήφθη   για ενδοοικογενειακή βία, απειλή, βαριές σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων, εναντίον της 25χρονης συζύγου του. Το νέο άγριο περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για σοβαρά μέτρα καταπολεμησης της ενδοοικογενειακής βίας.

 Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης των βίαιων, ως και δολοφονικών επιθέσεων αντρών κατά γυναικών

Κατά την ακροαματική διαδικασία παραδέχτηκε την πράξη του ζητώντας συγνώμη, υποστηρίζοντας όμως πως πρώτη φορά φέρθηκε βίαια μετά από χρήση αλκοόλ.

Η γυναίκα από την πλευρά της κατέθεσε ότι στα δύο χρόνια που μένουν μαζί είναι τουλάχιστον η τέταρτη φορά που την χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο και με σιδερένια βέργα στο σώμα.

Τις προηγούμενες φορές δεν είχε καταγγείλει το γεγονός καθώς την έπειθε ζητώντας συγνώμη αλλά και την απειλούσε πως αν αποκαλύψει την αλήθεια θα την χτυπήσει ξανά. Στο τελευταίο περιστατικό οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά όπως είπε θα το έκανε και η ίδια γιατί είχε φτάσει στα όριά της.

Πάνω από 5.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο πεντάμηνο του 2024

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης των βίαιων, ως και δολοφονικών επιθέσεων αντρών κατά γυναικών, ένα φαινόμενο που τείνει να αποκήσει ενδημικά χαρακτηριστικά.  Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2024 η ΕΛ.ΑΣ. είχε ασχοληθεί με πάνω από 5.300 υποθέσεις οικογενειακής βίας – αριθμός που είναι υποπολλαπλάσιος των πραγματικών κρουσμάτων, καθώς πολλές γυναίκες διστάζουν να καταγγείλλουν τα περιστατικά βίας από το σύντροφό τους, συχνά επειδή απειλούνται.

Στην περίπτωση του 46άχρονου από τα Φιλιατρά, ο καταδικασθείς πλέον άντρας, φέρεται πρώτα να απείλησε τη σύντροφο του και να τη χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια με σιδερένιο λοστό τη χτύπησε στα χέρια τα πόδια, προκαλώντας της επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο δράστης αφού τη χτύπησε στο πρόσωπο, άρπαξε τον λοστό και την χτύπησε στο σώμα και τα πόδια.