Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου ” Άμλετ” στις Αρχαίες Κλεωνές (φωτο)

188

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο  29 Ιουλίου 2024, στο κατάμεστο Green Theater , η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης ‘Αμλετ.

Τον Αμλετ, το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσίασε  το Green Theater , το σπουδαίο Θέατρο στις Αρχαίες Κλεωνές , που από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του,    προάγει τον πολιτισμό στην Κορινθία.

Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του.

Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθέτησε  και επιχείρεισε μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Μαζί του Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Αρης Νινικας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Στην παράσταση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας καθώς και ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος με τον γιο  του που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την κόρη Τζένη Καζάκου και εγγονή  της αείμνηστης ηθοποιού Τζένη Καρέζη  .