Ξέσπασε “Αντάρτικο” στα ΤΑΧΙ: Λένε «Όχι» στο ΤΑΧΙΣ-Δείτε γιατί…

12

«Όχι» στο αυτοκόλλητο σήμα για τις πληρωμές με κάρτα λένε οι εκμεταλλευτές ταξί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί να αρνείται να παραλάβει από την ΑΑΔΕ τα ειδικά σήματα τα οποία χαρακτηρίζει «έκτρωμα» καθώς θεωρεί ότι έχουν πολύ μεγάλη διάσταση 25Χ12 εκατοστά.

Η Ομοσπονδία θέλει τα ειδικά σήματα σε διαστάσεις πιστωτικής κάρτας 5Χ10 εκατοστά και μάλιστα έχει καλέσει τους οδηγούς «να μην προμηθεύονται αυτοκόλλητα τα οποία τους δίνουν οι λογιστές τους ή οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης, διότι δεν έχουν καμία νομική ισχύ».

Μετά την άρνηση των ταξιτζήδων να παραλάβουν το αυτοκόλλητο σήμα, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ περνούν στη αντεπίθεση και προωθούν τώρα νέα ρύθμιση για την παραλαβή του  σήματος από τους οδηγούς ταξί με τη σχετική απόφαση να εκδίδεται εντός των ημερών και να ορίζει νέα διαδικασία και νέα προθεσμία για την επικόλληση του σήματος στα ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  εξετάζεται να τους σταλεί με email το αυτοκόλλητο, να αναλάβουν να το εκτυπώσουν και να το κολλήσουν οι ίδιοι στο όχημά τους. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ να επιβάλλει  πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν.

POS: Υποχρεωτική σήμανση στα ταξί για πληρωμές με κάρτα

Το αυτοκόλλητο σήμα

Σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση για το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα  ο καταναλωτής που λαμβάνει υπηρεσίες από ταξί ενημερώνεται σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες πληρωμών μέσω αυτοκόλλητης ταμπέλας, που πρέπει να τοποθετηθεί στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος. Οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να προμηθευτούν το αυτοκόλλητο σήμα που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ  από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και να το έχουν επικολλήσει στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Ομοσπονδία.

Το αυτοκόλλητο σήμα διαστάσεων 25Χ12cm  αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά τα εξής:

1.       Ο οδηγός υποχρεούται:

–          Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής.

–          Να δέχεται πληρωμή με κάρτα.

2.        Ο πελάτης ΔΕΝ υποχρεούται:

–          Να πληρώσει με μετρητά.

–          Να πληρώσει, πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.

Οι οδηγοί ταξί

Ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί δηλώνουν ότι δεν είναι αρνητικοί στη σήμανση «για τη σωστή ενημέρωση του επιβάτη» αλλά είναι «κάθετα αρνητικοί στην συγκεκριμένη σήμανση, η οποία λόγω μεγέθους και τοποθεσίας επικόλλησης είναι ξεκάθαρα επικίνδυνη ως προς την καλή οδική συμπεριφορά των συναδέλφων και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, λόγω του ότι κόβουν μεγάλο μέρος από το οπτικό πεδίο του εκάστοτε οδηγού, κρύβοντας την ορατότητα από την πίσω δεξιά πόρτα και για αυτούς τους λόγους αρνούμαστε την παραλαβή των αυτοκόλλητων ταμπελών προς επικόλληση στα οχήματα ταξί».

Έλεγχοι

Με την Ομοσπονδία των ταξί να αρνείται να παραλάβει τα αυτοκόλλητα, έχουν «παγώσει» οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ οι οποίοι θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη νέα προθεσμία που θα ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Σε όσους διαπιστωθεί ότι δεν έχουν παραλάβει το αυτοκόλλητο ή δεν το έχουν  τοποθετήσει στο σημείο που προβλέπει η απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο των 1.000 ευρώ.

Πηγή