Η Ρωσία συμπεριέλαβε Ελλάδα και Κύπρο στις χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές»

5

Η Ρωσία συμπεριέλαβε Ελλάδα και Κύπρο στις χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Η Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές» – Εκτός Τουρκία, Ουγγαρία

Στη «μαύρη λίστα» των χωρών που επιδεικνύουν καταστροφικές συμπεριφορές που έρχονται σε αντίθεση με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Τη λίστα ενέκρινε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Στις χώρες της ΕΕ που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα περιλαμβάνονται η Σλοβακία και η Ουγγαρία και οι χώρες του ΝΑΤΟ που δεν προστίθενται στη λίστα περιλαμβάνουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγή του TASS που γνωρίζει την προετοιμασία του εγγράφου, ο κατάλογος εγκρίθηκε σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης σε αλλοδαπούς που μοιράζονται παραδοσιακές πνευματικές και ηθικές αξίες.

Λίστα μη φιλικών χωρών

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει επίσης άλλους καταλόγους με μη φιλικά κράτη για τη χρήση διπλωματικών και οικονομικών αντίμετρων. Η πρώτη λίστα εγκρίθηκε την άνοιξη του 2021 και περιελάμβανε μόνο δύο χώρες – τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τσεχική Δημοκρατία. Για αυτούς επιβλήθηκαν περιορισμοί στο έργο των διπλωματικών αποστολών.

Ο δεύτερος κατάλογος εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2022 και ενημερώθηκε τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Οι συναλλαγές με κράτη που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα πρέπει να εκτελούνται με ειδικό τρόπο. Επί του παρόντος, αυτή η λίστα περιλαμβάνει 46 χώρες και εδάφη: όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Αλβανία, Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Μονακό, Νορβηγία, Σαν Μαρίνο, Βόρεια Μακεδονία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα , Αυστραλία, Μικρονησία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν (θεωρείται έδαφος της Κίνας, αλλά από το 1949 διοικείται από τη δική της διοίκηση).

Διεθνές Δίκαιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η ΕΕ έχει θεσπίσει διάφορα είδη κυρώσεων με διαφορετικούς στόχους και σκοπούς στην Ρωσία για τον συνεχιζόμενο παράνομο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ενώ αντιθέτως για την Κύπρο που αντιμετωπίζει την τουρκική κατοχή εδώ και 50 χρόνια επικρατεί η απόλυτη σιωπή!

Και δημιουργείται το ερώτημα ,η Ελληνική κυβέρνηση για ποιο λόγο συμμετέχει σε όλες τις κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας του Πούτιν  με αποτέλεσμα την συμμετοχή της χώρας στην παραπάνω θλιβερή λίστα,η οποία είναι ζημιογόνα για την Ελλάδα από κάθε άποψη,  ενώ εκείνη δεν παίρνει κανένα αντισταθμιστικό μέτρο υπέρ της Κύπρου;

Πληροφορίες από https:naftemporiki.gr