Η Ηezbollah εκδικείται – Σφυροκόπημα από 150 πυραύλους στο Βόρειο Ισραήλ και ισοπέδωση της Haifa

12

Για πρώτη φορά η οργάνωση του Λιβάνου επιτίθεται τόσο βαθιά στο Ισραήλ

Η Ηezbollah έχει εξαπολύσει συντονιοσμένη και λυσσαλέα επίθεση σε στόχους βαθιά μέσα στο Ισραήλ, σε αυτό που είναι πιθανώς το μεγαλύτερο πλήγμα από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση.
Η Haifa του Ισραήλ έχει καταστραφεί από κύματα ρουκετών και σημαντικές ζημιές έχουν αποκαλυφθεί την Κυριακή (22/9), συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών κατοικημένων γειτονιών
Η απόσταση από τη Haifa στα σύνορα του Λιβάνου είναι περίπου 30 χιλιόμετρα ή περίπου 18 μίλια.
Μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που ξεκίνησε μετά τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, οι πύραυλοι της Ηezbollah έχουν συγκεντρωθεί σε βάθος λίγων μιλίων μέσα στο Ισραήλ.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η Hezbollah εκτόξευσε περίπου 150 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν.

Αλλά βίντεο από τη Ηezbollah επιβεβαιώνουν ότι πύραυλοι έπληξαν την αντιαεροπορική άμυνα, προκαλώντας καταστροφές στο έδαφος
Μια άλλη τοποθεσία, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ramat David, το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της Heifa, χτυπήθηκε επίσης.
Η βάση, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
Αυτά τα αντίποινα σηματοδοτούν σημαντική κλιμάκωση όσον αφορά τη στόχευση και το βεληνεκές της σιιτικής ομάδας
Οι επιθέσεις έσπειραν χάος στη Heifa και τις γύρω πόλεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν θάνατο.
Υπάρχουν αναφορές για συντονισμό της οράγνωσης του Λιβάνου με ιρακινούς παραστρατιωτικούς που συνδέονται με το Ιράν:
Σύμφωνα με το Associated Press, ένας πύραυλος προκάλεσε ζημιές κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών στο Kiryat Bialik, μια πόλη κοντά στη Heifa.
Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας «τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα βλήματος», σύμφωνα με το Reuters.
Οι Times of Israel ανέφεραν δύο ακόμη τραυματίες.
Την ίδια περίοδο, η ισραηλινή αεράμυνα αναχαίτισε «δύο πυραύλους cruise και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ, κανένα από τα οποία δεν έπληξε το ισραηλινό έδαφος», ισχυρίστηκε ο στρατός σύμφωνα με τους Times of Israel.
Οι ισραηλινές αρχές διέταξαν το κλείσιμο όλων των σχολείων και απαγόρευσαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις σε όλο τον βορρά, όπου τουλάχιστον 80.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τον περασμένο Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr