Τρίτη ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα- Το κόστος ημερησίως είναι 500.000 ευρώ!!!

7

Τρίτη – κατά σειρά – φρεγάτα θα φύγει για την Ερυθρά Θάλλασα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέρα της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοστίζει στον ελληνικό λαό, 500.000 ευρώ, την ώρα που νοσοκομεία και σχολεία υπολειτουργούν, μισθοί και συντάξεις είναι στα τάρταρα, έργα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα δεν υπάρχουν, με πρόσχημα τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας. 

Σήμερα, Κυριακή επέστρεψε η φρεγάτα «Ψαρά» και κατέπλευσε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Eunavfor Aspides».

Εντός του Σεπτεμβρίου, θ’ αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα «Σπέτσαι» για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ενώ υπενθυμίζεται ότι το 2023 στην Ερυθρά Θάλασσα είχε μεταβεί η φρεγάτα «Υδρα».

Η αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα εντάσσεται στην απόφαση της κυβέρνησης να συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μ. Ανατολή με την επίκληση της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας» που δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ο στόχος της εγχώριας αστικής τάξης να διεκδικήσει μερίδιο από το πλιάτσικο των λαών. Η κυβέρνηση παράλληλα σπεύδει να προασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών, τα οποία επηρεάζονται από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα Εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας επιτάσσουν : 

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Ελληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

(Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ) – Από 902.gr imerodromos.gr