Ρεβίθια στην γάστρα με μελιτζάνες και μία μηλόπιτα με σουφλέ απλά υπέροχη!!!

27

Ρεβίθια στην γάστρα με μελιτζάνες οπως τα φτιάχνει η μαμά μου και γλείφουμε και το πιάτο , Μιλάμε πολύ νοστιμιά ..δοκιμάστε τα θα σας αρέσουν σίγουρα !!!

 

Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδι στο νερό.

Το πρωί τα σουρώνουμε .

Σε κατσαρόλα  βάζουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι και μαζί 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια ..μαζί βάζουμε και τα ρεβίθια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα .

Προσθέτουμε πιπέρι λίγο κουρκουμά 1 κύβο ..εγώ βάζω .. και σκεπάζω με καυτό νερό να μαγειρευτούν κανονικά..ο χρόνος ανάλογα την ποιότητα του ρεβιθιού εγώ μαγείρεψα 40 λεπτά .

.

Οσο μαγειρεύονται κόβω 2 με 3 μελιτζάνες σε κύβους και τις περνάω από το τηγάνι να πάρουν χρώμα .

Αδειάζω τα ρεβίθια που βράσανε στην γάστρα προσθέτω τις μελιτζάνες λίγο αλάτι πάπρικα 1 κουτ γλυκού γλυκιά 1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερού ζεστό νερό και 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη φρέσκες ή κομμένες ψιλές .

.

Ρίχνω κ λίγο ελαιόλαδο κλείνω την γάστρα και ψήνω με χρόνο τόσο όσο να δέσει η σάλτσα τους !!!

Φαγητό για φρέσκο ψωμάκι και βούτες  πεντανόστιμο !!!

Υπέροχη, πρωτότυπη, με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας, την σκαρώνεις εύκολα σε έκτακτες και απρόοπτες επισκέψεις και απίθανη όψη και γεύση, δοκιμασμένη.

Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

ΥΛΙΚΑ
-550 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
-40 γρ. ζάχαρη
-κανέλα
-ζύμη κραμπλ
-260 γρ. αλεύρι
-100 γρ. βούτυρο παγωμένο
-40 γρ. ζάχαρη
-2 κρόκους

-2 ασπράδια
-150 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-35 γρ. κορν φλάουρ
-βανίλια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό.
Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσουν.

Για ζύμη κραμπλ
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.
Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ.

Φόρμα 22-24 εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.

Πηγή