Νίκος Ταγαράς στην υπογραφή σύμβασης έναρξης των εργασιών για το αποχετευτικό της Νεμέας: «Τα μεγάλα έργα γίνονται πράξη με γνώση, επιμονή και αγάπη για τον τόπο μας»

8

Νίκος Ταγαράςστην υπογραφή σύμβασης έναρξης των εργασιών για το αποχετευτικό της Νεμέας:

«Τα μεγάλα έργα γίνονται πράξη με γνώση, επιμονή και αγάπη για τον τόπο μας»

 

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, προϋπολογισμού 17,19 εκατ. €

 

Παρόντος του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη Νεμέα.

Κατά την εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νεμέας και της αναδόχου εταιρίας,  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Νεμέα αλλάζει σελίδα και αποκτά μια σύγχρονη περιβαλλοντική υποδομή, δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, δηλαδή, βιολογικό καθαρισμό.

Με τη σημερινή υπογραφή της εν λόγω σύμβασης ξεκινούν  άμεσα οι εργασίες κατασκευής από την ανάδοχη εταιρία, μεπροϋπολογισμό 17,19 εκατ. € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) που εξασφάλισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο οικισμός της Νεμέας θα αποκτήσει οργανωμένο δίκτυο ακαθάρτων με:

  • εσωτερικό δίκτυο συνολικού μήκους 35,1 χλμ. καθώς
  • και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στη θέση «Βόλιμος – Γιάννακας» σε απόσταση 2 χλμ. βορειοδυτικά του οικισμού, 70 μέτρα από το ρέμα «Ξεριάς».

Σημαντική παράμετρος της σύμβασης που υπεγράφη σήμερα είναι ότι προβλέπεται -και χρηματοδοτείται- η 2ετής κανονική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και των αντλιοστασίων με δικαίωμα προαίρεσης για 2 επιπλέον έτη, που σημαίνει ότι έχει προνοηθεί η ορθή λειτουργία όλου του αποχετευτικού της Νεμέας.

Εργαστήκαμε μεθοδικά για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Τα μεγάλα έργα γίνονται πράξη με γνώση, επιμονή και αγάπη για τον τόπο μας.».

Ο Δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Φρούσιος, δήλωσε:

«Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά διότι στάθηκε δίπλα μας από την αρχή και εγώ δύναμαι να ξέρω πραγματικά την καταλυτική συμβολή του!Η καθοδήγησή του για τη χρηματοδότηση ήταν καθοριστική, ώστε σήμερα να βρισκόμαστε εδώ και να υπογράφουμε τη σύμβαση για το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Νεμέας, που ξεπερνά τα 17.000.000 €!».