Ελληνική Λύση -Ακατάλληλο το νερό στον Δήμο Βέλου – Βόχα με επικίνδυνες συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό

 ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Τον κ. Υπουργό Υγείας

Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ:           «Ακατάλληλο το νερό στον Δήμο Βέλου – Βόχα Κορινθίας με επικίνδυνες συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό»

 Κύριοι Υπουργοί,

Κάτοικοι στον Δήμο Βέλου – Βόχα Κορινθίας (περίπου 3.000) διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την κάκιστη ποιότητα του νερού και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ακαταλληλότητά του προς πόση. Επίσης, αναδύεται μια δυσάρεστη οσμή, πιθανότατα μεθάνιο, λόγω του επιβαρυμένου ανάγλυφου από χωματερές και λιμναζόντων νερών, όπου επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Συνέπεια αυτών είναι να υποβαθμίζεται η ποιότητα του νερού και να επηρεάζει την υγιεινή όχι μόνο των δημοτών αλλά και κάθε τουριστικού επισκέπτη, ενώ παράλληλα τους επιβαρύνει οικονομικά, καθώς αναγκάζονται εκ των πραγμάτων από τις παρούσες συνθήκες να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό καθημερινά.

Επιπλέον, η παροχή νερού γίνεται κατ’ ανάγκη από τον διπλανό Δήμο γεγονός που επηρεάζει τον τοπικό αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο, όπου ο μεν αγροτικός αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ποτιστικών καλλιεργειών και για αυτό τον λόγο καταφεύγει σε ξηρικές καλλιέργειες, ο δε κτηνοτροφικός ανησυχεί ότι η επιχειρηματική του δράση θα συρρικνωθεί μιας και οι ανάγκες νερού άρδευσης για μια κτηνοτροφική μονάδα είναι τεράστιες και μεγαλύτερες από κάθε άλλο αγροτικό προϊόν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε επί του παρόντος, ώστε μέσω εγγειοβελτιωτικών έργων να διασφαλίσετε την υγεία και την επιχειρηματικότητα των δημοτών Βέλου – Βόχας Κορινθίας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ