ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ.
Εκτός από την καθαρή γνώση, το σχολείο στοχεύει στην πολύπλευρη διάπλαση της μαθητικής προσωπικότητας και γι’ αυτό οργανώνει και επιτυγχάνει μια ολιστική Παιδεία.
Ενθαρρύνει την ανθρωπιστική εκπαίδευση – κυρίως στο Δημοτικό και Γυμνάσιο – διενεργώντας επιστημονικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις.
Έχει για το σκοπό αυτό διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες (υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ένωσης Φιλολόγων, της Μητρόπολης ή της Περιφέρειας, της θεραπευτικής κοινότητας 18 και άνω).
Έχει διοργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει εξέχουσες προσωπικότητες – αθλητές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, επιστήμονες.
Επίσης, στο σχολείο μας στο πλαίσιο της καλλιέργειας των δεξιοτήτων, της δημιουργικής, κριτικής και στρατηγικής σκέψης τα παιδιά διδάσκονται σκάκι, ρομποτική, αστρονομία.
Κορωνίδα των δράσεων και στόχος των εκπαιδευτικών μας προσπαθειών είναι ο Εθελοντισμός, το σχολείο μας οραματίζεται να οικοδομήσει κουλτούρα εθελοντισμού στους μαθητές του και να τους εφοδιάσει εν γένει με δεξιότητες, ηθικές και πνευματικές.





















