Ξεκίνησε στην Καλαμπάκα το 56ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ-φωτο

Ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην Καλαμπάκα το 56ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026.

Το συνέδριο, με τίτλο «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια: Εργασιακό Περιβάλλον – Τοπική Ενημέρωση – Τοπική Ανάπτυξη», πραγματοποιείται στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» και συγκεντρώνει στην Καλαμπάκα δημοσιογράφους, εκδότες, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων από ολόκληρη τη χώρα.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», με την παρουσίαση «63 Χρόνια Ε.Σ.Ε.Τ.», τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργου Κουλουρά, χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων και την απονομή τιμητικών πλακετών.

Στο επίκεντρο του τριήμερου συνεδρίου βρίσκονται οι προκλήσεις και οι προοπτικές των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, ο ρόλος της τοπικής ενημέρωσης στον δημοκρατικό διάλογο και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η σχέση των ΜΜΕ με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή μαθητών σχολείων της Καλαμπάκας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους εργασίες.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Για τρεις ημέρες η Καλαμπάκα βρίσκεται στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας έναν θεσμό με πανελλήνια παρουσία και με βασικό αντικείμενο το παρόν και το μέλλον της δημοσιογραφίας στην ελληνική Περιφέρεια.