Αποχωρεί από τον “ΠΑΣ Κόρινθος” ο Γιάννης Βασιλόπουλος

141

Την αποχώρησή του από την Κόρινθο ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Βασιλόπουλος.

Ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έτρεχε την ομάδα διοικητικά, αλλά και από τη θέση του προπονητή, τόνισε ότι “όποιος επιθυμεί ως τις 31 Δεκεμβρίου, μπορεί να έρθει να πάρει την ομάδα, η οποία δεν έχει και χρέη”.

Ανέφερε ότι θα παραμείνει και θα βοηθήσει στο κομμάτι των ακαδημιών και στη συνέχεια ανέλυσε τους 3 λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει.

Οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν να πει τέλος, ήταν το γηπεδικό, το γεγονός ότι ο Δήμος δεν τηρεί όσα έχει δεσμευθεί στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, σχολιάζοντας και τον ορισμό του διαιτητή στην αναμέτρηση με τον Κύψελο.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει και ομάδα στην Α’ Κατηγορία, η οποία κακώς αγωνίζεται, καθώς όπως τόνισε έχει παραποιημένα έγγραφα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο λόγος που πραγματοποιείται αυτή η συνέντευξη Τύπου, είναι για να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από την ομάδα. Εγώ και η οικογένειά μου, αποχωρούμε από την ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου. Όποιος έχει τη διάθεση από σήμερα έως και τις 31/12, μπορεί να έρθει να πάρει, να αναλάβει και να τρέξει την ομάδα έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Η Κόρινθος είναι πρώτη και αήττητη, έχει μια διαφορά ασφαλείας για την πρώτη θέση στον όμιλο της. Δεν έχει υποχρεώσεις οικονομικές, έχει ένα ρόστερ πολύ δυνατό, έχει τον κόσμο, υπάρχει μια αναγέννηση και ένα έντονο φίλαθλο ενδιαφέρον μετά από πολλά χρόνια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα, όποιος έχει τη διάθεση και τα εχέγγυα, να έρθει και να αναλάβει την ομάδα, για να μπορέσει να κατέβει στις 9 Γενάρη, που έχει το επόμενο παιχνίδι και να συνεχίσει την πορεία της.

Την απόφαση την έχω πάρει από την προηγούμενη Κυριακή, πριν 8 ημέρες. Οι λόγοι της απόφασης είναι τρεις.

Ο πρώτος είναι το γηπεδικό. Η Κόρινθος έχει στερηθεί την έδρα της το γήπεδο του Συνοικισμού, το σπίτι της, φιλοξενούμαστε στο Στάδιο. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, πως η ομάδα έχει να μπει στο γήπεδο να προπονηθεί από τις 12 Νοεμβρίου. Είμαστε 40 μέρες που δεν έχουμε πατήσει το χορτάρι. Υπάρχει γηπεδικό πρόβλημα των εγκαταστάσεων στο Δήμο και έχει ευθύνη η Περιφέρεια.

Η διοίκησή μας, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον βουλευτή κ. Ψυχογιό βγάλαμε ένα ποσό των 200.000 ευρώ από το Υπουργείο, τα οποία πιστώθηκαν στην Περιφέρεια για την ανακατασκευή του Συνοικισμού. Έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, έχει γίνει τροποποίηση, έχει γίνει μελέτη, έχει βγει στη Διαύγεια. Η προγραμματική σύμβαση είναι σε ισχύ και έπρεπε να μπει σε υλοποίηση και εδώ και έξι μήνες υπάρχει αυτός ο εμπαιγμός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχω κουραστεί, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα τα τελευταία 3 χρόνια, τις εξηγήσεις πλέον πρέπει να τις δώσει η Περιφέρεια.

Η ομάδα δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση. Εγώ μπορεί να μην έχω καμία σχέση με την πρώτη ομάδα, όμως, οι Ακαδημίες θα συνεχίσουν να τρέχουν όπως τις έχουμε χτίσει με όλες τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει, ακόμη και το 2022. Έχω αναλάβει και κάποια ζητήματα νομικά είτε στα δικαστήρια, είτε στην ΕΠΟ, είναι υποχρέωση μου και θα τα τρέξω μέχρι το τέλος.

Ο δεύτερος λόγος είναι η μη επιχορήγηση της ομάδας για τα 6 χρόνια, τα οποία είμαι εγώ στο “τιμόνι”. Πριν 2 χρόνια ψηφίστηκαν να πάρει η Κόρινθος 20.000 ευρώ, τα προγραμματίσαμε τα βάλαμε, υπάρχουν εκκρεμότητες γιατί τα χρωστάει ο Δήμος.

Πρέπει να ξέρετε ότι επειδή για χρόνια υπήρχε η καραμέλα ότι η Κόρινθος χρωστάει, η Κόρινθος δεν χρωστάει πουθενά. Αντιθέτως της χρωστάει ο Δήμος 20.000 ευρώ, η απόφαση βγήκε στη Διαύγεια, θα έπρεπε να τα έχει εκταμιεύσει, έχω κάνει δύο χρονιές αίτηση για να τα πάρει η ομάδα με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η αίτηση μου δεν έχει φτάσει ποτέ στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο τρίτος λόγος που αποφάσισα να αποχωρήσω, είναι το ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο Νομό δεν με ευχαριστεί, δεν με καλύπτει, με έχει κουράσει ψυχολογικά. Δεν μπήκα στο ποδόσφαιρο να διοικήσω την Κόρινθο με αυτό το περιβάλλον και αυτά τα όνειρα και ιδιαίτερα ο ορισμός του διαιτητή του αγώνα εντός έδρας την περασμένη εβδομάδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ήταν ένα ορισμός μετά από 4 χρόνια, ενός νεαρού, ο οποίος είχε αποκλειστεί και δεν τον θέλαμε, καθώς είχε κάνει πολλές διαιτησίες πονηρές και άσχημες. Μας τον όρισαν, κάναμε μια συρραφή 7 φάσεων για να αναλύσουμε τι έκανε μες το γήπεδο και μετά από μια έρευνα είδαμε ότι δεν μπορούμε να τις δείξουμε πουθενά, γιατί στο παιχνίδι δεν είχε οριστεί παρατηρητής διαιτησίας.

Εκείνη τη μέρα πέρασε την πύλη και δήλωσε παρατηρητής διαιτησίας κάποιος Ανδρεάς Ντούλης.

Χωρίς να έχει οριστεί, χωρίς να αναφέρεται στο εξοδολόγιο, είναι αυτός που ήταν και πριν δυο χρόνια στον αγώνα Χιλιομόδι – Κόρινθος και πριν 4-5 χρόνια ακολουθούσε τον συγκεκριμένο διαιτητή και έκανε όλες αυτές τις ζημιές κατά της ομάδας μας.

Συγχρόνως τον τελευταίο ένα χρόνο, έχει μπει ομάδα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας από το παράθυρο με παραποιημένα χαρτιά, την άφησαν να δηλώσει συμμετοχή.

Έχουμε δηλώσει στην ΕΠΣ Κορινθίας ότι από τη στιγμή που παρέλαβαν και δέχθηκαν παραποιημένα χαρτιά, για μας είναι πλαστογραφημένα είναι ξεκάθαρο, θα έπρεπε να μην είχαν δεχθεί τη συμμετοχή.

Φέτος ενώ θα έπρεπε η ΕΠΣ να στείλει αυτεπάγγελτα την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αναγκαστήκαμε να κάνουμε εμείς καταγγελία στις 1 Νοεμβρίου, για να την αποστείλει μετά η ΕΠΣ καθυστερημένα στην ΕΠΟ. Αυτή την υπόθεση θα την παρακολουθώ και θα την φτάσω μέχρι το τέλος».

πηγή-apopsi24.gr