Αποκλειστική συνέντευξη του Βασίλη Νανόπουλου στην Πρώτη news Koρινθίας

130

 

Όντας ουσιαστικά πλέον μέσα στην προεκλογική περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – ένα δίμηνο μας χωρίζει περίπου από τις Δημοτικές εκλογές η  Πρώτη news  Κορινθίας ξεκίνησε συνεντεύξεις 

με αυτοδιοικητικούς υποψήφιους  του νομού Κορινθίας.

Προς τούτο μιλήσαμε με τον Βασίλη Νανόπουλο  υποψήφιο δήμαρχο Κορινθίων που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του συνδυασμού “ Συμμαχία Πολιτών”, ο οποίος μας ανέπτυξε μία σειρά ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης κατά τον ίδιο και την παράταξή του στον Δήμο Κορινθίων .

Στην πρώτη ερώτηση που του υπεβλήθη για το πως οραματίζεται τον δήμο Κορινθίων , απάντησε:

Πρωτίστως,  στόχος μου είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα νοιάζεται και θα προστατεύει τους δημότες του και στην συνέχεια ν΄αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, και  να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξής του.
Για εμάς κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι η γυναίκα , γι αυτό Θέλω να επισημάνω τις μεγάλες αλλαγές που θα έχει ο δήμος των Κορινθίων στην περίπτωση βέβαια που οι πολίτες μου εμπιστευτούν την διοίκησή του , στα ζητήματα που αφορούν την γυναίκα  αναλαμβάνουμε την υποχρέωση για : 

 •Το 50 % των μελών στις επιτροπές του δήμου θα είναι γυναίκες . όχι επειδή κάνουμε χάρη στις γυναίκες αλλά επειδή έχουμε ανάγκη το νοικοκύρεμα στο δήμο.
 •  Θα λειτουργούν στα σχολεία το καλοκαίρι προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης όπως γίνεται σε άλλους δήμους .

 •  Το καλοκαίρι τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν και οι εργαζόμενες
μητέρες έχουν πρόβλημα ποιος θα προσέχει τα παιδιά τους

 •  Δεσμευόμαστε ότι για όλο το ωράριο εργασίας των εργαζομένων μητέρωντο καλοκαίρι θα υπάρχει επίβλεψη και φροντίδα στα παιδιά .
 • Για τις γυναίκες που έχουν ελεύθερο χρόνο με το πρόγραμμα πόλεις  που μαθαίνουν θα λειτουργούν τμήματα δια βίου μάθησης σε θέματα πολιτιστικά, χειροτεχνίας ,καλλιτεχνικά κλπ. κάτι που ήδη γίνεται πχ στην Κρήτη .
 • Θα συνεχίσουμε φυσικά το θεσμό της στήριξης κακοποιημένων γυναικών .
 •   Τα ΚΑΠΗ θα λειτουργούν εντελώς διαφορετικά για να αξιοποιείται και να εντείνεται η συνεργασία και η αναψυχή στους χώρους συνάντησης και τις εκδρομές .
•  Νέες ιδέες και σχήματα θα δοκιμαστούν όπως ίδρυμα για υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που δεν έχουν χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. συμμετοχή του δήμου και επιχειρήσεων θα
επιδιωχθεί .
•  Η στήριξη σε μονογονεϊκές οικογένειες όπου η γυναίκα έχει διπλό ρόλο και βάρος θα βελτιωθεί

Στην συνέχεια σχολίασε   την εποικοδομητική συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων που είχε με κατοίκους της Περιοχής του “Κανταρέ  και το διάλογο που ξεδιπλώθηκε μέσα από αυτήν.

Αναφέρθηκε , για τις αναφορές κατοίκων που εισπράττει σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως τα απορρίμματα, για θέματα επικινδυνότητας δρόμων , όπως στην περιοχή του Άσσου που είναι απροσπέλαστος από πεζούς , εξ αιτίας της ελλιπέστατης σήμανσης ή της ταχύτητας των οχημάτων που δεν ελέγχεται , για προβλήματα σύνδεσης με την πόλη αφού η αστική συγκοινωνία εξυπηρετεί έως τις 14:30 το μεσημέρι και μόνο καθημερινές, επίσης για προβλήματα υποδομών όπως των δικτύων αποχέτευσης που δεν λειτουργούν.

Επισήμανε  τις προτάσεις της παράταξής του για την επίλυση των προβλημάτων 

Πιστοποίηση με γαλάζια σημαία της παραλίας Κανταρέ καθώς και των παραλιών Καλάμια και Ποσειδωνίας που προϋποθέτει έργα πρόσβασης, αποδυτήρια, ντουζιέρες, καθημερινό καθαρισμό με κατάλληλο όχημα ,ναυαγοσώστη κλπ.

• Λειτουργία Υπηρεσίας Άμεσης ανταπόκρισης ώστε ζητήματα καθημερινότητας να επιλύονται άμεσα

• Αποκατάσταση της οδικής σήμανσης και ενίσχυσή της με την τοποθέτηση ηλεκτρονικής καταγραφής ταχύτητας ώστε οι οδηγοί να τηρούν τα όρια

• Εκτέλεση του Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών (δεν εκτελείται σήμερα από το δήμο Κορινθίων λόγω της κόντρας του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη)

• Δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς για την ψυχαγωγία κατοίκων και μικρών παιδιών

• Παραχώρηση της γραμμής του ΟΣΕ στο δήμο για δημιουργία είτε ποδηλατόδρομου είτε παράλληλου οδικού δικτύου

• Συνεργασία με την περιφέρεια για τη Δημιουργία δυο κυκλικών κόμβων που εκκρεμούν για πολύ καιρό

Τέλος καταλόγισε ευθύνη στην δημοτική αρχή αλλά και στην Περιφέρεια, για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν του Κορίνθιους πολίτες , τονίζοντας πως πρόκειται για  ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν  πράξει , ώστε σήμερα να μην μιλάμε γι αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ