Χ.Ντιγκιρλάκης”Τίποτα από ότι ο κ.Νανόπουλος υποσχόταν δεν γίνεται πράξη, μόνο λόγια, λόγια… συνέχεια λόγια”

398
ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΛΟΓΙΑ
Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Κορινθίων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κου Δημάρχου, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ακούσαμε για πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών, για συνεχή αξιολόγηση και επανακαθορισμό των στόχων, και κύρια ότι αυτοί ως κάτι νέο, αμόλυντο δεν χρειάζονται πίστωση χρόνου γιατί αφενός έχουν γνώση των προβλημάτων, και αφετέρου έχουν και τις λύσεις για ότι βασανίζει αυτό το Δήμο, τα τελευταία χρόνια.
Υποσχέθηκαν ότι επιτέλους με τη δική τους <<σοφία>>, θα δώσουν λύση στα αδιέξοδα, και θα φωτίσουν, για την ακρίβεια θα λούσουν με φως κάθε <<σκοτεινή γωνιά>> του Δήμου μας.
Άλλωστε ως αντιπολίτευση ο Κος Δήμαρχος και η παράταξή του, στηλίτευαν με πύρινα λόγια κάθε λογής απευθείας αναθέσεις του προηγούμενου, διαλαλούσαν σε κάθε τόνο ότι δημοπρασίες που θα έχουν μόνο ένα μειοδότη δεν θα γίνονταν δεκτές και για αυτό ως αντιπολίτευση δεν τις ψήφιζαν, κατέκριναν τον προηγούμενο για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, μιλούσαν για το παραλιακό μέτωπο, για τη δημοτική αγορά, για τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και την αξιοποίησή τους, για την τουριστική προβολή του δήμου μας, για την ανάγκη παρεμβάσεων σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα, για την αρωγή του δήμου σε κάθε παραγωγική-επαγγελματική προσπάθεια των δημοτών του. Μιλούσαν για την ανάγκη ανάπτυξης του αθλητισμού, για την παραγωγή πολιτισμού, για τη στήριξη όλων των ερασιτεχνών, των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Κορινθίων. Μιλούσαν για την ανάγκη σωστού πολεοδομικού σχεδιασμού, μιλούσαν, μιλούσαν, μιλούσαν.
Με μια μικρή επίσκεψη στο διαδύκτιο, στη σελίδα της διαύγειας, θα διαπιστώσει κανείς ότι γίνονται τα ίδια και χειρότερα.
Τρία χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.
Τρία χρόνια όλοι μας ακούμε διαρκώς λόγια και υποσχέσεις. Τρία χρόνια τώρα καλούμαστε όλοι, μέσω μιας στημένης επικοινωνιακής εικονικής πραγματικότητας να μη πιστεύουμε στα μάτια μας αλλά στην εικόνα που μας πλασάρουν, μέσω μιας πρωτοφανούς επικοινωνιακής καταιγίδας. Μέσα από συνεχείς φωτογραφήσεις για κλείσιμο μιας λακούβας, για ασφαλτοστρώσεις και για ξύσιμο αγροτικών δρόμων. Δηλαδή για τα αυτονόητα, για τις βασικές υποχρεώσεις ενός δήμου στα πλαίσια των ανταποδοτικών τελών (και μάλιστα των πολύ υψηλών τελών), προς τους δημότες.
Δυστυχώς μετά από τρία χρόνια το συμπέρασμα που βγάζω από τα πεπραγμένα, για την ακρίβεια από τα μη πεπραγμένα του δημάρχου και της πλειοψηφίας, έτσι όπως αυτή καλουπώθηκε και σχηματίστηκε, είναι ότι δυστυχώς δεν είχαν σχέδιο, δεν είχαν πρόταση, και το χειρότερο δεν προσπάθησαν καν να διαμορφώσουν μία, ικανή ώστε να μπορέσουν να ψευτομπαλώσουν στα μάτια όλων μας, αυτή τους την έλλειψη.
Η εικόνα που βγάζουν είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ότι κάτσει.
Σε κάθε κίνησή τους θυμίζουν όλο και περισσότερο, εκείνο το παλιό αφήγημα του 2014. Τα κρουαζερόπλοια και τα δέκα (αριθμός 10) εκατομμύρια ευρώ που κάθε χρόνο θα έρχονταν στο δήμο. Πολιτική προσέγγιση, σύγχρονων μαυρογιαλούρων, σε μια εποχή που η κοινωνία μας, που όλοι μας βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ σε μία σκληρή και δύσκολη καθημερινότητα.
Τίποτα από ότι ο Κος δήμαρχος υποσχόταν προεκλογικά δεν γίνεται πράξη, μόνο λόγια, λόγια συνέχεια λόγια.
Σήμερα περίπου ένα χρόνο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι ο πολιτικός χρόνος για να σχεδιάσουν, μελετήσουν και ωριμάσουν, οτιδήποτε, έχει τελειώσει.
Σε λίγο το αφήγημα που θα αρχίσουν να ψελλίζουν θα λέει, ότι για τη δική τους ανυπαρξία, θα φταίει ο προηγούμενος, που παρέδωσε καμμένη γη, και άρα έπρεπε να ετοιμάσουν μελέτες, για να τις κάνουν έργα στην επόμενη θητεία. Οπότε δώστε μας την ευκαιρία, να τα υλοποιήσουμε στα επόμενα πέντε χρόνια.
Εκείνο που δεν έχουν όμως αφουγκραστεί σωστά, είναι ότι η κοινωνία, οι πολίτες έχουν ήδη διαμορφώσει άποψη, έχουν ήδη κρίνει, θέλουν δημοτική αρχή που θα λέει λίγα και θα πράττει πολλά.
Mάμπης Ντιγκιρλάκης
Εκπρόσωπος τύπου
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ