Χρίστος Δήμας -Η δεύτερη αναβίωση των Ισθμιακών αγώνων είναι γεγονός!φωτο

Η δεύτερη αναβίωση των Ισθμιακών αγώνων είναι γεγονός!
🏛️Μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη διαχρονική σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό, την παιδεία και, φυσικά, την ιστορική μας κληρονομιά.
🤸🏻Οι Ισθμιακοί αγώνες αποτελούσαν, έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους πανελλήνιους αγώνες της αρχαιότητας, μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Πύθια και τα Νέμεα.
🌊Οι αγώνες τελούνταν στο Ιερό του Ποσειδώνα, προς τιμήν του θεού της θάλασσας, ενώ αθλητές από ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο συγκεντρώνονταν στα Ίσθμια, σε μια διοργάνωση που προήγαγε τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, της αριστείας και του σεβασμού.
📌Σήμερα, λοιπόν, η αναβίωση αυτού του σπουδαίου θεσμού αποτελεί μια ευκαιρία όχι μόνο να τιμήσουμε την ιστορία μας, αλλά και να μεταφέρουμε στις νεότερες γενιές τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού.
👍🏻 Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων, την Οργανωτική Επιτροπή, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας.