Διασωστικό Κορίνθου ο “Πήγασος”Εντυπωσιακή παρουσίαση συστημάτων “DRONE”φωτο

127
Εντυπωσιακή η παρουσίαση των συστημάτων DRONE σήμερα για την Πολιτική Προστασία.
Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διασωστικού Σώματος Κορίνθου Ο ΠΗΓΑΣΟΣ γι’ αυτή την πολύ καλή εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου.
Παρουσιάστηκαν διάφορα μηχανήματα drone παράλληλα με εντοπισμό αγνοουμένων. Η παρουσίαση έγινε από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της εταιρείας ALTUS LSA.
Η εξελιγμένη πλέον τεχνολογία βοηθά την Πολιτική Προστασία του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην καλύτερη, ταχύτερη και οικονομικότερη διαχείριση κρίσεων, όπως σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών:
-Πυρκαγιών
-Πλημμυρών
-Χιονοπτώσεων
-Σεισμών
-Εντοπισμό και διάσωση αγνοουμένων
Η παρουσίαση έγινε παρουσία σχεδόν όλων των μελών του ΠΗΓΑΣΟΥ, άλλων Συλλόγων Πυροπροστασίας, της Αντιπεριφερειάρχου κας Κόρκα, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου.
Θερμά συγχαρητήρια για άλλη μία φορά για την πρωτοπόρα αυτή πρωτοβουλία του Διασωστικού Σώματος Κορίνθου ΠΗΓΑΣΟΣ.
Ο Δήμος Κορινθίων οφείλει να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με την αγορά ικανού αριθμού drones και την παράδοσή τους σε εκπαιδευμένα στελέχη των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας και Πυροπροστασίας του Δήμου μας. Εξάλλου δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλό το κόστος αγοράς τους.