Exit Poll: Το 35%-40% δεν απαντούν – Τι σημαίνει για τα αποτελέσματα

2847

Στις κάλπες από τις 7 το πρωί προσέρχονται οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα, ως είθισται, στήνεται και μια κάλπη για το exit poll το οποίο θα βγει στις 19:00 το απόγευμα, στην οποία οι πολίτες μπορούν να ρίξουν την ψήφο τους.

Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση, το 35% με 40% των ερωτωμένων αρνείται να απαντήσει, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για την εικόνα που θα δούμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις 19:00 μόλις κλείσουν οι κάλπες, πόσο μάλλον για τα τελικά αποτελέσματα.

Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll

Στις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες έρχεται και η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, με τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν το κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 και τον νικητή

Φέτος, τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ να ανήκουν στο παρελθόν, Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

«Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic κ. Δημήτρης Μπακάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν σταυροί και βουλευτές

Τα αποτελέσματα της «μάχης» για τους σταυρούς που κάποτε κρατούσε 24ωρα, για τις εκλογές 2023, θα έρθουν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα με 1 τα ξημερώματα.