Γ.Στριμενοπούλου”Δήμαρχος που δηλώνει πως δεν κινδυνεύει το 12ο δημοτικό σχολείο εκτός κι αν γίνουν 10 ρίχτερ…έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα”

441
Αγαπητοί συμπολίτες
Στο πλαίσια ενημέρωσης των Πολιτών θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα πεπραγμένα του Δημοτικού συμβουλίου όπου έγινε ερώτηση για την κατάσταση του 12ου δημοτικού σχολείου στον Συνοικισμό (και με αφορμή αυτό, για όλα τα σχολεία της περιοχής μας) που παρουσιάζει προβλήματα επικινδυνότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Όπως έχω πει πρόσφατα, ζούμε σε μια άκρως σεισμογενή περιοχή. Αυτό μας υποχρεώνει να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο σε ότι αφορά εγκαταστάσεις εκπαιδευτικών κτηρίων για την ασφάλεια των παιδιών μας. Με αφορμή λοιπόν αυτό έθεσα στο προχθεσινό Δ/Σ το θέμα στατικότητας (έχω δημοσιεύσει σχετικές φωτογραφίες) της «γέφυρας» του 12ου Δημοτικού Σχολείου Συνοικισμού. Το θέμα είναι αλήθεια πως πήρε μεγάλες διαστάσεις και καλά έκανε, γιατί αφορά παιδιά!
Οι απαντήσεις που πήραμε, όπως και το ανάλογο βίντεο είναι στη διάθεσή σας!
α/ Στην ερώτησή μου για το σχολείο ο κύριος Νανόπουλος με παρέπεμψε στην «φίλη» μου διευθύντρια του σχολείου για απαντήσεις!
β/ Η δημοτική αρχή, δια του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κυρίου Γιώργου Πούρου, με πληροφόρησε πως δεν υπάρχει θέμα στατικότητας καθότι το πιστοποιούν αρμόδιοι τεχνικών υπηρεσιών!
γ/ Ο κύριος Δήμαρχος δήλωσε πως δεν κινδυνεύει η γέφυρα του σχολείου (με τις μισολειωμένες κολώνες) εκτός κι αν γίνει 10 ρίχτερ (!!!) και πέσει όλη η… Κόρινθος!
δ/ Ο κύριος Δήμαρχος δήλωσε πως ζήτησε να έρθει ο κύριος Τσελέντης «και ακόμα έρχεται» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι ο εν λόγω σεισμολόγος είναι αναρμόδιος για να διενεργήσει αυτοψία!
ε/ Ο αντιδήμαρχος κύριος Πούρος μας είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες (.!.) μεν, αλλά αυτές δεν μπορούν να γίνουν σε ώρες λειτουργίας δε κι ότι θα γίνουν τα Σ/Κ υπερωριακά, ευελπιστώντας να είναι έτοιμο τις γιορτές!
Αγαπητοί συμπολίτες για να μην σας κουράζω…με δυο κουβέντες:
*Δήμαρχος που παραπέμπει δημοτική σύμβουλο για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα (μιλάμε για τα παιδιά μας!) σε «φίλες διευθύντριες για απαντήσεις είναι το λιγότερο απαράδεκτος!
*Δήμαρχος που καλεί σεισμολόγο για αυτοψία και μετά τον δηλώνει «αναρμόδιο» θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τον κάλεσε!
* Δήμαρχος που δηλώνει πως δεν κινδυνεύουν οι μισοφαγωμένες εγκαταστάσεις εκτός κι αν γίνει 10 ρίχτερ και πέσει όλη η… Κόρινθος, τότε έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα!
Τέλος,
* Δήμαρχος που κρύβει ολοκληρωμένες απαντήσεις από βίντεο συνεδριάσεων του Δ/Σ, η απαντά απαξιωτικά σε Δημοτική Σύμβουλο για ένα τόσο λεπτό θέμα, είναι πρόβλημα για τον τόπο και με το πως αντιμετωπίζεται ένα θέμα που αφορά, παιδιά από γραφειοκράτες και ανεπαρκείς!
Σχετικά με τον κύριο Πούρο, δεν αφορούσε η παρέμβαση μου Δημοτικό της Αρχαίας, (όπως είπε) αλλά το 12ο Δ/Σ του Συνοικισμού.
Σε ότι αφορά τον κύριο Μιχάλη Παρασκευά (ως αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων)…(ήταν παρών στην αίθουσα) τον…ευχαριστώ που με επιβεβαιώνει με τα περί πιστοποίησης, σε σχετική δημόσια ανάρτησή του.
Αυτά αγαπητοί συμπολίτες μου για να ξέρετε τι λέγεται από ποιον και γιατί!
[ Γεωργία Στριμενοπούλου Δ/Σ – Πνοή Δημιουργίας ]