Η συνταγή είναι Ελληνικότατη και προπάντων Κορινθιακή : Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες και στην σάλτσα της μακαρόνια.!
Το κρέας τηςπροβατίνας ή γίδας ή δεν είναι από αυτά που συναντάς συχνά ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις αλλά ούτε είναι αγαπητό στο ευρύ κοινό.
Στα χωριά της Πελοποννήσου όμως αλλά και της Κορινθίας ιδιαιτέρα , από παλιά ήταν μαζί με αυτό της προβατίνας το κρέας που ο πολύς κόσμος αγόραζε λόγω και της χαμηλότερης τιμής του. Επίσης στα χωριά τα μικρά ζώα ήταν αυτά που θα κρατούσαν για αναπαραγωγή ή για τη γιορτή του Πάσχα ή τα διάφορα πανηγύρια προκειμένου να γίνουν ψητά.
Η αγάπη των Κορινθίων προς την γκιόσα είναι χαρακτηριστική , οι ταβέρνες που την ψήνουν, από νωρίς το απόγευμα την έχουν πουλήσει τηλεφωνικώς σε πακέτο και αν αργήσεις δύσκολα θα την βρεις τις καθημερινές.